در این قسمت برخی از اطلاعات که در دسته کیفری می گنجد قرار داده شده است که موضوعاتی اعمم از : برگ سبز خودرو، مجازات مزاحمت، سو پیشینه های موثر و غیر موثر، انواع سرقت و پولشویی و همچنین قوانین جهل به قانون و... را شامل می شود.
هیچ کس نمیتواند برای استفاده از حق خود باعث ایجاد مزاحمت برای دیگران گردد .یکی از دعاوی مطرح در دادگستری ها ،دعاوی تصرف هستند .یکی از انواع دعاوی تصرف ،دعوای ممانعت از حق است به عبارت دیگر ، زمانی که شخصی مانع استفاده دیگری از ملک یا زمین یا خانه خود شود سبب شده تا وی نتواند از حق خود استفاده کند .
چندین سال است که میان نیروی انتظامی و سازمان ثبت و کانون سردفتران، اختلافی جدی و اساسی بر سر صدور سند رسمی و برگ سبز آغاز شده است. بر طبق قانون، سند رسمی ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی کشوربه عنوان ملاک فعالیت های قانونی به شمار می آید؛اما ناجا همچنان برگ سبز را به عنوان سند رسمی می داند.
ذهنیت عامه مردم ازسوءپیشینه کیفری یا سوء سابقه با مفهوم قانونی آن متفاوت است .گواهی عدم سوپیشینه ی کیفری یا سوء سابقه مفهومی است که هنگام انجام برخی از کارهای اداری خود و یاحتی استخدام در ارگان های دولتی و ثبت شرکت و ... از ما درخواست میشود.
سرقت یکی از مهمترین جرائم علیه اموال و مالکیت اشخاص است. قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ در تعریف سرقت در ماده ۲۶۷ مقرر می دارد:سرقت عبارت است از ربودن مال متعلق به غیر.
پولشویی دارای آثار و تبعات منفی فراوانی در عرصه های مختلف اقتصادی و اجتماعی است. آثار و تبعاتی همچون گسترش فساد و ارتشا در سطح جامعه، تضعیف بخش خصوصی، کاهش اعتماد به بازارهای مالی، کاهش درآمد دولت، تقویت منابع و شبکه مالی مجرمین. تبعات منفی این پدیده شوم موجب شده است تا حاکمیت کشورها ـ همگام با مراجع بین المللی ـ در صدد مبارزه با آن برآیند و با تصویب قوانین و مقررات لازم و اجرایی کردن آن ها، از وقوع این جرم در موسسات مالی پیشگیری نموده و یا در صورت وقوع، متخلفان را شناسایی و به مراجع قضایی معرفی کنند.
ديه مقدار، مال معيني است كه در شرع مقدس به سبب جنايت غيرعمدي بر نفس، عضو يا منفعت، يا جنايت عمدي در مواردي كه به هر جهتي قصاص ندارد، مقرر شده است.
جهل به قانون را «جهل به حکم» نیز می گویند. در فقه و حقوق اسلامی به معنای بی اطلاعی از قانونی است که منتشر شده و موعد اجرای آن سپری شده است و به این معناست که شخص از حکم یا قانون اگاهی نداشته باشد مثلا نداند که نوشیدن مسکرات جرم است.یکی از اصول مسلم حقوقی در نظام قضایی ما این بوده که «جهل به قانون رافع مسئولیت نیست» .
مستثنیات دین طبق ماده 24 قانون جدید نحوه محکومیتهای مالی ،هفت مورد بیان شده است که درپست قبلی به دو مورد از انها پرداختیم و در این پست به بیان پنج مورد بعدی آن خواهیم پرداخت.
در این پست به بیان سه گام بعدی مراحل قضایی شکایت از جرم سرقت (رسیدگی در دادگاه ،اعتراض به حکم دادگاه و اجرای حکم) خواهیم پرداخت.
دراین پست به بیان ماده 654 قانون مجازات اسلامی و به بیان مراحل قضایی شکایت از جرم سرقت خواهیم پرداخت.
یکی از عوامل تشدید مجازات ، سرقت در شب است که در مواد 651 و 654 و 656 قانون مجازات اسلامی به بیان آن پرداخته شده است و در این پست به بیان انها خواهیم پرداخت.
در این پست به بیان به بیان مفهوم سرقت حدی و همچنین سرقت تعزیری و انواع آن (تعزیری ساده و مشدد) خواهیم پرداخت.