مشاور و مشاوره حقوقی

یک مشاور حقوقی و وکیل کیفری با کیفیت بالا، تلاش‌ می‌کند که به طور مداوم از موضوع مورد نظر شما مراقبت کند و به شما تضمین‌ می‌دهد که به مزایا و سود لازم برسید.

فهرست
حقوقی | مفاهیم | وکالت

مشاور و مشاوره حقوقی

یک مشاور حقوقی و وکیل کیفری با کیفیت بالا، تلاش‌ می‌کند که به طور مداوم از موضوع مورد نظر شما مراقبت کند و به شما تضمین‌ می‌دهد که به مزایا و سود لازم برسید.

مشاور حقوقی

در طول دوران زندگی، شما ممکن است با چالش ها و موانع مختلفی رو به رو شوید. مسائل مرتبط با ملک و املاک، شروع یک کسب و کار، طلاق، طرح یک شکایت، پیگیری یک تصادف یا حادثه پرهزینه و جزو مواردی است که می تواند شما را نیازمند مشاوره با فردی کند که به طور حرفه ای و تخصصی با قوانین رسمی و حقوقی آشنایی دارد. اغلب مردم فکر می کنند که مشاوره حقوقی یا گرفتن وکیل، هزینه زیادی ایجاد می کند؛ اما در حقیقت یک متخصص حرفه ای قانون کسی است که می تواند به شما کمک کند تا پول بیشتری را ذخیره کنید و حتی درآینده پول بیشتری به دست آورید.

یک مشاور حقوقی و وکیل کیفری با کیفیت بالا، تلاش می کند که به طور مداوم از موضوع مورد نظر شما مراقبت کند و به شما تضمین می دهد که به مزایا و سود لازم برسید. در این مقاله قصد داریم شما را با چیستی مشاوره حقوقی و وظایف یک مشاوره حقوقی آشنا کنیم. پس اگر به دنبال اطلاعات جامعی در این زمینه هستید به شما پیشنهاد می دهیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

مشاور حقوقی چیست؟

مشاور حقوقی کسی است که به واسطه ی دانش خود نسبت به قوانین، اصول و خدمات حقوقی می تواند به شرکت ها و افراد در زمینه های حقوقی مانند امور قراردادها، حل اختلافات و دعاوی مشاوره دهد. بدون شک همه می دانیم که برای حل تمام مشکلات و اختلافات، استفاده از قانون، اجباری است. یعنی تا قانون نباشد هیچ مشکلی حل نمی شود. این عامل برای تمام افراد صدق می کند. به همین دلیل حتی افراد عادی هم باید حدود و حقوق خود را بدانند. در واقع همین دلیل به وجود آمدن و تنظیم قانون، می باشد. حال با توجه به این موارد یکی از مهم ترین اشخاصی که در این عرصه می توان به آن بپردازیم و با آن آشنا شوید مشاوران حقوقی هستند.

پس نتیجه می گیریم، مشاور حقوقی شخصی است که به دلیل داشتن دانشی در خصوص قوانین و مقررات و خدمات حقوقی می توان کمک ها و مشاوره های شایانی به ادارات، شرکت های خصوصی و سازمان ها داشته باشد. همچنین این اشخاص می توانند در زمینه های حقوقی نظیر امور قراردادها، حل مشکلات و اختلاف ها به افراد مختلف کمک کنند. در واقع چه مدیران و صاحب سازمان ها و چه افرادی که سروکارشان با امور حقوقی است با کمک این افراد می توانند تصمیمات درست و قانونی تری بگیرند.

مشاور و مشاوره حقوقی


وظایف مشاوره حقوقی

در ابتدا می بایست بیان داشت که از جمله مهم ترین وظایف مشاور حقوقی، وظایف خاصی از جمله مشاوره در زمینه قراردادها می باشد. در خصوص قراردادهایی که شرکت محل فعالیت مشاور حقوقی، یکی از طرفین آن است، مشاور حقوقی بررسی های لازم را انجام می دهد و نکات مهم را بیان دارد. گاه مشاور حقوقی وظیفه تهیه پیش نویس های قراردادی را بر عهده دارد و گاه دیده می شود که در برخی شرکت ها، قراردادها صرفا با امضای مشاور حقوقی به توافق نهایی می رسد.

اگر هدف شما هم از تنظیم یک قرارداد مشاور حقوقی، داشتن یک راهنمای کاربلد در مسیر کسب وکارتان است همین الآن نمونه قرارداد مشاور حقوقی را دریافت کنید.

از دیگر وظایف مشاوران حقوقی می توان به مشاوره در دعاوی اشاره نمود. بدین شرح که اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی در مدت حیات خود، خود بعضا درگیر دعاوی گوناگونی شوند که در این دعاوی یا نقش خواهان (طرح کننده دعوا) را دارند یا نقش خوانده (کسی که دعوایی علیه او طرح شده است) و اشخاص در اینگونه موارد به جای عقد قرارداد با وکیل دادگستری از مشاورین حقوقی خود بهره می برند تا لوایح موردنیاز را تهیه نمایند.

مشاوره حقوقی

شرح وظایف مشاوره حقوقی:

  • ◉ تهیه و تنظیم متون تمام قراردادهای شرکت
  • ◉ نظارت بر تنظیم قراردادهای شرکت
  • ◉ تهیه و تنظیم قرارداد استخدام کارکنان شرکت
  • ◉ ارائه اطلاعات لازم و انجام مسائل حقوقی مربوط به مناقصات و مزایده ها
  • ◉ ارائه مشاوره های حقوقی به مدیران شرکت ها و همچنین گوشزد کردن نکات حقوقی مربوط به فعالیت های مختلف تجاری و حقوقی
  • ◉ ارائه آموزش های حقوقی لازم به کارکنان در جهت ارتقای سطح کیفیت کار آن ها در این مسائل
  • ◉ جمع آوری و تنظیم تمام موارد مربوط به اساسنامه ها، آیین نامه ها و دستورالعمل های شرکت
  • ◉ جمع آوری اسناد و مدارک لازم برای دفاع از حقوق شرکت در برابر شکایت های خارجی
  • ◉ رسیدگی به تمام شکایت های واصله و دعاوی حقوقی علیه شرکت
  • ◉ انجام کلیه موارد مربوط به ثبت و تغییرات در ساختار شرکت ها
  • ◉ شرکت در جلسات حقوقی شرکت و ارائه مشاوره های لازم
  • ◉ ارائه گزارش مربوط به تمام موارد حقوقی در شرکت ها در بازه های زمانی مشخص
  • ◉ حل اختلافات حقوقی در محیط کار میان کارکنان و مدیران
  • ◉ تنظیم قراردادهای لازم برای مشتریان
  • ◉ حل وفصل اختلافات تجاری

چرا مشاوره حقوقی اهمیت دارد؟

در همه موارد کیفری، حقوقی، قضایی، خانواده و افراد کمی هستند که از طریقه احقاق حقوق خود آگاهی دارند و می دانند چطور می توانند حق خود را باز پس گیرند و به عبارتی از طرق دادرسی اطلاع دارند؛ همین موضوع اهمیت مشاوره حقوقی را بالا می برد.

همانطور که می دانیم در زندگی امروز و جوامع مدرن اکثر کارها تخصصی شده و برای انجام آن به نیروی کار متخصص نیاز است.

همانگونه که برای مشاوره تخصصی سلامت از پزشک نظر می خواهیم برای مسائل حقوقی نیز مشورت با مشاور حقوقی یا وکیل ضروری است؛ چراکه اگر افراد بدون مشورت با یک متخصص حقوقی شکایت و طرح دعوی کنند وقت زیادی در فرآیند پرونده از متخصصان قضایی و دادگاه ها تلف شده و این موضوع به اطاله دادرسی می انجامد.

همچنین در مسائل حقوقی اصطلاحی به نام اعتبار امر مختومه وجود دارد به این معنی که امکان طرح دعوا دوباره از فرد سلب می شود و اگر بدون آگاهی از قوانین طرح دعوا صورت گیرد، ممکن است چنین محرومیت همیشگی برای فرد به وجود بیاید. مشاوره حقوقی مانع از طرح چنین مسائلی می شود و در نتیجه شما به حقوق از دست رفته خود خواهید رسید.

مشاوره حقوقی

مزایای داشتن مشاور حقوقی چیست؟

فرقی نمی کند در چه کسب و کاری باشید، فرقی نمی کند در ایران باشید یا خارج از ایران و فرقی نمی کند شخصی حقیقی باشید یا حقوقی! شما نیاز دارید اطلاعات کاملی از مسائل حقوقی کشور خود داشته باشید. مطمئناً اگر شاغل هستید، زمان کمی برای فراگیری کامل امور حقوقی دارید، پس نیاز هست در کنار خود یک مشاور حقوقی داشته باشید تا در همه حال بتواند امور مختلف را از نظر حقوقی در دست بگیرد.

شاید بخواهید یک قرارداد را امضا کنید، قراردادی که اگر درست تنظیم نشود، ممکن است کار، زندگی و سرمایه شما را نابود کند و مجبور شوید وقت خود را در راهروهای دادگستری بگذرانید. اما یک مشاور متخصص حقوقی می تواند شما را در تنظیم قرارداد حقوقی حمایت کند.

مهم ترین ویژگی های یک مشاور حقوقی خوب

  • امین و قابل اعتماد بودن

اولین و مهمترین ویژگی یک مشاور حقوقی خوب، امین و قابل اعتماد بودن او است. باید توجه داشت که مشاور حقوقی در جلسه مشاوره، محرم اسرار طرف مقابل است و در این زمینه یک مسئولیت و تعهد اخلاقی مهمی بر عهده اوست.

  • داشتن دانش حقوقی کافی

دومین ویژگی یک مشاور حقوقی خوب، تسلط کامل بر همه قوانین و مقررات مرتبط با مسائل حقوقی است. با توجه به این ویژگی، مشاور می تواند افراد را نسبت به حقوقی که قانونگذار برای آن ها در نظر گرفته است آگاه سازد و با دادن ذهنیت به افراد، آنان را نسبت به عواقب اقدامات خود هشیار سازد.

  • داشتن قدرت تصمیم گیری لازم

یک مشاور حقوقی خوب باید بتواند در یک بازه زمانی کوتاه و در همان جلسه مشاوره بهترین و درست ترین تصمیم را گرفته و با توجه به همان تصمیم طرف مقابل را راهنمایی نماید.

  • داشتن قدرت کلام

یک مشاور حقوقی خوب باید از قدرت سخنوری لازم برای متقاعد نمودن افراد جامعه بهرمند باشد. در برخی مواقع ممکن است یک مشاور حقوقی دارای اطلاعات حقوقی کافی باشد ولی بدلیل فقدان این ویژگی نتواند افراد را به روش درست و موثر راهنمایی نماید.

  • بیان مسائل حقوقی به زبان عامه

درک مفاهیم حقوقی نیاز به دانش و تخصص دارد و ممکن است برخی افراد نتوانند درک حقوقی لازم از این مسائل و مفاهیم را داشته باشند لذا این هنر یک مشاور حقوقی خوب است که بتواند مسائل و مفاهیم حقوقی را ساده سازی نماید و از این طریق افراد بتوانند مسائل حقوقی را براحتی درک کنند.

  • عدم منفعت طلبی

هدف یک مشاور حقوقی خوب صرفا کسب منافع شخصی نیست بلکه هدف اصلی او اگاه نمودن افراد نسبت به حقوق خود در جهت پیشبرد عدالت است. همچنین در این ویژگی می توان به دریافت دستمزد منصفانه اشاره نمود.

در مطالب فوق به مهترین ویژگی های یک مشاور حقوقی خوب اشاره گردید. همچنین باید توجه نمود که سن و جنسیت صرفا نمی توانند ملاک های موثری برای تعین یک مشاور حقوقی خوب باشد.

همچنین افراد قبل از جلسه مشاوره بهتر است راجب سوابق کاری و حوزه تخصص مشاور حقوقی تحقیقات لازم را به عمل آورند.

توجه داشته باشید که علاوه بر ویژگی های فوق که ملاک یک مشاور حقوقی خوب می باشد، مهمترین مسئله، داشتن صداقت و گفتن همه مسائل لازم بدون محافظه کاری به مشاور حقوقی است تا ایشان بتواند به صورت مطلوب و کارآمد، افراد را راهنمایی کند.

وظایف مشاور حقوقی

۴ تفاوت وکیل با مشاور حقوقی

با آنکه وکلا به مشتریان خود مشاوره حقوقی داده و در برخی موارد به عنوان نماینده آنها عمل می کنند اما تفاوت وکیل با مشاور حقوقی در چیست؟

1- اولین تفاوت وکیل با مشاور حقوقی در این است که فارغ التحصیلان رشته حقوق در تمامی مقاطع می توانند در شرکت ها و سازمان های خصوصی و دولتی به عنوان مشاور حقوقی به فعالیت بپردازند برخلاف وکالت که نیاز به گذراندن آزمون وکالت و قبولی در آن دارد که در نتیجه به اخذ پروانه وکالت می انجامد.

2- مشاور حقوقی اصولا با انعقاد قرارداد مشاوره در شرکت ها و سازمان ها به فعالیت می پردازد و به استخدام رسمی شرکت یا سازمان محل فعالیت خود در نمی آید. به همین دلیل دستمزد مشاور حقوقی به صورت ساعتی تعیین می شود؛ به عبارت دیگر، مشاور حقوقی موظف است تعداد ساعت معینی مثلا ۵۰ ساعت را به شرکت طرف قرارداد خود اختصاص دهد و در ازای هر ساعت مبلغی دریافت کند.

3- دیگر تفاوت وکیل با مشاور حقوقی در این است که دارندگان پروانه وکالت، قضاوت و سردفتری نمی توانند به استخدام رسمی سازمان یا شرکتی در آیند و در این صورت لازم است پروانه خود را نزد مرجع مربوط موقتا تودیع کنند، این در حالی است که چنین الزامی برای مشاور حقوقی وجود ندارد و او می تواند ضمن فعالیت در نقش مشاور، در صورت امکان به عنوان یکی از مشاغل گفته شده نیز فعالیت کند.

4- از آنجایی که یکی از وظایف اصلی مشاوران حقوقی ارائه راهنمایی و مشاوره حقوقی است این راهنمایی ها هم می تواند به یک شخص و هم به یک سازمان و شرکت ارائه گردد و می تواند در تمامی زمینه های تجاری و قراردادها و مذاکرات مرتبط با آنها باشد که در نتیجه افراد با آگاهی از جنبه های قانونی و حقوقی کار و فعالیت تجاری خود تصمیمات درست را اتخاذ می کنند. اما وکیل معمولا در مواردی به فرد مشاوره می دهد که جرم یا مشکلی ایجاد شده و افراد برای بررسی جنبه های حقوقی و یا کیفری آن ها نیازمند راهنمایی هستند.

تحصیلات لازم برای مشاور حقوقی

عموماً مشاوران حقوقی یا کارشناسان، وکلایی هستند که مشاوره های حقوقی تخصصی لازم را به مشتریان می دهند. پس افرادی که در رشته های حقوق، الهیات و معارف اسلامی شاخه های فقه و مبانی حقوق اسلامی و فقه و حقوق اسلامی ویژه دانشگاه شهید مطهری، فارغ التحصیل شده اند می توانند به عنوان کارشناس یا مشاور حقوقی مشغول به کار شوند.

علاوه بر این، افرادی که در یکی از رشته های مدیریت دادگستری، حقوق ارتباطات، حقوق محیط زیست، حقوق دادرسی اداری، حقوق اقتصادی، حقوق خصوصی، حقوق سردفتری، حقوق اسناد و قراردادهای تجاری، حقوق حمل و نقل، حقوق کیفری اطفال و نوجوانان، حقوق بشر، حقوق نفت و گاز و سایر حقوق ها دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند می توانند به این حوزه ی شغلی وارد شوند.

تحصیلات مشاور حقوقی

مشاور حقوقی آنلاین و فوری

پیش از آنکه به معرفی مشاور حقوقی آنلاین بپردازیم و از مزایای این روش بخواهیم صحبت کنیم، بهتر است که تعریفی از مشاور حقوقی داشته باشیم. منظور از مشاور حقوقی شخصی است که در زمینه حقوقی متخصص می باشد و می تواند با ارائه راهکارهای حقوقی مناسب به مراجعه کنندگان خود کمک نمایند و راه آن ها را هموار سازد. مشاوران حقوقی به افراد راهکارهایی ارائه می دهند که بتوانند به صورت عملی این راهکارها را اجرا کنند. به طور کلی ارائه مشاوره حقوقی از طرق زیر انجام می شود:

  • ◉ مشاوره حقوقی تلفنی
  • ◉ مشاوره حقوقی آنلاین
  • ◉ مشاوره حقوقی حضوری

مشاور حقوقی آنلاین توسط چه کسی ارائه می شود؟

به ارائه خدمات حقوقی در بستر اینترنت و از طریق اپلیکیشن ها و وب سایت ها مشاوره حقوقی آنلاین می گویند. امروزه استفاده از اپلیکیشن ها بسیار رواج یافته است و مردم به منظور رفع خیلی از مشکلات خود از آن ها استفاده می کنند. به همین دلیل خدمات حقوقی نیز به شکل آنلاین هم ارائه می شود که از آن به عنوان مشاوره حقوقی آنلاین یاد می کنند.

این روش از محبوبیت خاصی برخوردار است، زیرا افراد می توانند بدون صرف وقت و انرژی زیاد و با صرفه جویی در هزینه ها بهترین خدمات ممکن را دریافت کنند و به حل مشکلات خود بپردازند. تمامی اشخاص می توانند از مشاوره حقوقی آنلاین فوری و به صورت 24 ساعته بهره مند شوند.

مشاوره حقوقی به صورت تلفنی

مشاوره حقوقی تلفنی در زمینه های زیر می باشد:

  • ◉ مشاوره در زمینه های کیفری ( خیانت در امانت ، فروش مال غیر و....)
  • ◉ مشاوره در زمینه های حقوقی و خانواده
  • ◉ مشاوره در زمینه کلاهبرداری
  • ◉ مشاوره تخصصی در زمینه اداره کار و دیوان عدالت اداری
  • ◉ مشاوره برای تنظیم قرارداد و دادخواست و شکواییه
  • ◉ امکان صحبت با وکیل در زمینه های معافیت و حذف نام

مشاوره حقوقی به صورت حضوری

با کمک مشاوره وکالت و حقوقی، افراد این امکان را دارند در کوتاه ترین تایم محتمل یک آگاهی نسبت به مشکل حقوقی خود کند و براساس راهنمای وکلای مجرب می توانید اکثر سوال های خود را مطرح کنید و پاسخ آن را بیابید.

مشاوره حقوقی آنلاین در زمینه های زیر ارائه می شود:

  • ◉ وکیل خانواده
  • ◉ وکیل طلاق
  • ◉ وکیل مهریه
  • ◉ وکیل نفقه
  • ◉ وکیل چک
  • ◉ وکیل سفته
  • ◉ وکیل بانکی
  • ◉ وکیل ملکی
  • ◉ وکیل گمرکی
  • ◉ وکیل اداری
  • ◉ وکیل شهرداری

مشاوره حقوقی رایگان

افراد به دلایل مختلفی ممکن است به دنبال شماره تلفن مشاوره حقوقی رایگان قوه قضاییه باشند که یکی از آنها داشتن مشکلات در زمینه پرونده مالی است.

به دلیل این که امکان دارد برای این اشخاص سوالات بسیار زیادی به وجود آید می توانند با گرفتن این شماره به راحتی مشکلات خود را حل کنند.

با گرفتن شماره تلفن مربوطه می توانند با آنها در ارتباط باشند و مشکلات خود را به راحتی بیان کنند و بعد از آن طبق مشکلات اشخاص وکیل از راه قانونی و با ارتباط داشتن با انواع دادگاه و دادسرا می توانند پرونده آن ها را پیگیری کند.

اگر شما هم جز کسانی هستید که به این مشکلات برخوردید و به هر دلایلی پرونده شما در دادگاه مورد نظر مورد بررسی قرار می گیرد می توانید به صورت رایگان با شماره تلفن مشاوره حقوقی رایگان قوه قضاییه از روند پرونده خود آگاهی پیدا کنید.

در نتیجه بهترین گزینه برای افرادی می باشد که در کلانشهر زندگی می کنند و برای آنها مراجعه حضوری به دادسرا سخت می باشد و هم چنین از نظر زمان نیز برای آنها مقرون صرفه و اقتصادی تر خواهد بود و یا کسانی که در شهر های کوچک به مشاوران متخصص دسترسی ندارند.

مشاوره قضایی چیست؟

دستگاه قضایی یکی از پر اهمیت ترین نهادهای دولتی در زندگی اجتماعی شهروندان است. از همان روزهای ابتدایی زندگی یک فرد، وضعیت های حقوقی خاصی ایجاد می شود، که رسیدگی به آن مستلزم داشتن اطلاعات کافی قضایی می باشد. به موجب قانون مدنی در مورد هر فرزند ایرانی که به دنیا می آید، باید برای او نام و نام خانوادگی انتخاب شود. انتخاب نام و دریافت شناسنامه برای هر فرد، از نخستین اقدامات قضایی است که باید در مورد تمام اتباع یک کشور رعایت گردد.

بر اساس قانون اساسی مرجع نظارت بر اجرای قوانین، قوه قضاییه است، که این کار را از طریق محاکم دادگستری انجام می دهد. در یک نگاه کلی محاکم دادگستری به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم می شوند. اگر چه اصل بر این است که همه شهروندان نسبت به تمام قوانین و مقررات تصویب شده موجود، آگاهی دارند ولیکن بدیهی است که چنین امری خصوصاً در دنیای پیشرفته امروزی ناممکن می نماید. این واقعیت، روشنگر اهمیت ویژه ای است که بهره مندی از مشاوره حقوقی و مشاوره قضایی در زندگی اجتماعی امروزی را توجیه می کند.

سخن آخر

متاسفانه در ایران هنوز ضرورت مشاوره با وکیل و مشاور حقوقی به اندازه کافی درک نشده و مراجعه افراد به وکیل معمولا پس از ایجاد مشکل و دردسر و یا حتی در مرحله دادگاه تجدیدنظر است و این در حالی است که گاهی اوقات یک مشاوره کوتاه مدت می تواند از دادخواست ها و دادرسی های بلند مدت جلوگیری کند. بهتر است قبل از هرگونه تنظیم دادخواست، تنظیم شکایت و تنظیم لایحه با وکیل دادگستری مشورت نمایید و آگاهانه دست به اقدام حقوقی بزنید تا بتوانید به بهترین نتیجه ممکن و محتمل دست پیدا کنید. ممنون از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید.




نظرات کاربران