طبق ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری ، هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها یا تجارتخانه ها یا کارخانه ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیشامدهای غیر واقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آنها را تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب می شود.
در این پست به بررسی عناصر مادی و معنوی این جرم و همچنین به بیان نکاتی در رابطه با جرم کلاهبرداری رایانه ای خواهیم پرداخت.
یکی از موضوعات مطروحه در مبحث کلاهبرداری، کلاهبرداری رایانه ای است که در این باره به بررسی ماده 67 قانون تجارت الکترونیک و ماده 13 قانون جرایم رایانه ای در این پست خواهیم پرداخت.
یکی از اقسام کلاهبرداری که در جامعه مشاهده میشود ، کلاهبرداری در امور ثبتی است .کلاهبرداری در امور ثبتی خود مشمول حالتهای گوناگونی میگردد که در این پست به بیان آنها خواهیم پرداخت.
حال میخواهیم بدانیم که در صورت مواجه شدن با کلاهبرداری ، برای رسیدگی و شکایت علیه مجرم به کدام مرجع بایستی مراجعه کنیم و اینکه آیا جرم کلاهبرداری مشمول تخفیف می شود یا خیر؟
جرم کلاهبرداری همانند هر جرم دیگری دارای عناصر مادی و روانی و مجازات است که این مجازات ها شامل مجازات های تکمیلی و مجازات های تبعی هستند که در این پست به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.همچنین به بررسی دو مفهوم کلاهبرداری ساده و مشدد می پردازیم.
در پست قبلی در ارتباط با جرم کلاهبرداری به بیان تعریفی از این جرم ،طبق ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس ارتشا و کلاهبرداری پرداختیم و دانستیم مصادیق این جرم به چه صورت است .
جرم کلاهبرداری یکی از موارد مطرح در مبحث جرایم علیه اموال میباشد که در این پست به بررسی آن خواهیم پرداخت.