دراین پست به بیان پیامدهای قانونی جرم پولشویی و خصوصیات مال حاصل از جرم و همچنین اقدامات لازم برای مبارزه با پولشویی خواهیم پرداخت.
پیامدهای قانونی جرم پولشویی منطبق با برخی مواد قانون مجازات اسلامی است
تحقق جرم پولشویی وابسته به وجود جرایمی مانند قاچاق مواد مخدر، اختلاس و ارتشا است. سپس اقدامات و فعل و انفعالاتی بر روی درآمدهای حاصل از این قبیل جرایم صورت می گیرد تا منشا غیرقانونی مال پنهان شود.
گاهی اوقات، ترک فعل نیز منجر به تحقق جرم پولشویی خواهد شد و آن در مواقعی است که شخص، از روی آگاهی و عمد، از انجام وظایفی که در ارتباط با قانون به عهده او است، خودداری می کند. جرایم مرتبط با پولشویی در ماده ۶۶۲ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب 1375نیز پیش بینی شده است: هرکس با علم و اطلاع یا با وجود قراین اطمینان آور به اینکه مال در نتیجه ارتکاب سرقت به دست آمده است، آن را به نحوی از انحا تحصیل، مخفی یا قبول کند یا مورد معامله قرار دهد، به حبس از ۶ ماه تا سه سال و ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد
درآمدهای حاصل از جرم به معنی هر مالی است که مستقیم یا غیرمستقیم از اعمال مجرمانه جرایم منشا از قبیل ارتشا، اختلاس، گرفتن پورسانت در معاملات دولتی، کلاهبرداری، قاچاق مواد مخدر و قاچاق کالا و ارز حاصل شده است و نیز، شامل اموالی بوده که درآمدهای حاصل از جرم به طور مستقیم وارد آن شده و سپس با آن آمیخته شده است.
انواع پول هایی که می تواند بصورت نامشروع در جامعه مطرح باشد به سه گروه پول های کثیف یا پول های آغشته به خون و پول های سیاه و پول های خاکستری تقسیم می شود؛
سلام...با درخواست کتبی معتبر که بعدا قابل انکار نباشه اقدام شما اشکالی نداره. مشتری اگر شخص باشه خط و امضا از او ضروری است. اگر شرکت باشه شخص یا اشخاص دارای سمت قانونی و مهر شرکت الزامی است.
نظرات کاربران