آیا در رابطه با وکیل معاضدتی اطلاعاتی دارید؟

وکالت معاضدتی وکالتی است که از طرف کانون وکلا در امور حقوقی طبق قانون و با رعایت مقررات فصل دوم آیین نامه قانون وکالت مصوب 19 خرداد 1316 به وکلا ارجاع می شود.در صورتی که فرد تمکن مالی نداشته باشد می تواند از کانون وکلا در خواست وکیل معاضدتی کند پس از بررسی شرایط وی،کانون ،وکیل معاضدتی به فرد معرفی می کند .

فهرست

آیا در رابطه با وکیل معاضدتی اطلاعاتی دارید؟

در صورتی که فرد تمکن مالی نداشته باشد می تواند از کانون وکلا در خواست وکیل معاضدتی کند پس از بررسی شرایط وی،کانون ،وکیل معاضدتی به فرد معرفی می کند .وکیل معاضدتی مربوط به امور مدنی است. ماده 2 آیین نامه اصلاح آیین نامه اجرایی ماده 10 قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری مصوب 29 دی ماه 1355 به بیان تعریف وکیل معاضدتی پرداخته است.

تعریف وکیل معاضدتی:

در صورتی که فرد تمکن مالی نداشته باشد می تواند از کانون وکلا در خواست وکیل معاضدتی کند پس از بررسی شرایط وی،کانون ،وکیل معاضدتی به فرد معرفی می کند .وکیل معاضدتی مربوط به امور مدنی است.

ماده 2 آیین نامه اصلاح آیین نامه اجرایی ماده 10 قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری مصوب 29 دی ماه 1355 به بیان تعریف وکیل معاضدتی به صورت زیر پرداخته است:

وکالت معاضدتی وکالتی است که از طرف کانون وکلا در امور حقوقی طبق قانون و با رعایت مقررات فصل دوم آیین نامه قانون وکالت مصوب 19 خرداد 1316به وکلا ارجاع می شود.

نحوه ی گرفتن وکیل معاضدتی:

1.اداره معاضدت كانون وكلای دادگستری كه از سال 1316 راه اندازی شد یكی از زیرمجموعه های كانون وكلاست كه با هدف كمك به طرفین محروم وبی بضاعت پرونده های قضایی تشكیل شده است.

2.از این رو اقشار كم درآمد كه توانایی مالی كافی برای استخدام وكیل و برخورداری از مساعدت و راهنمایی آنها را در پرونده های قضایی ندارند می توانند با مراجعه به این اداره از حق برخورداری از وكیل رایگان بهره مند شوند. حال آن كه این اداره با قدمتی در حدود 75 سال متاسفانه به علت اطلاع رسانی ضعیف و ناآشنایی اغلب افراد جامعه با آن، تا چندی قبل كاركرد چندان قابل توجهی نداشته و به همین خاطر بسیاری از مراجعان دستگاه قضایی از دریافت خدمات وكیل رایگان محروم مانده اند.

درخواست وكیل معاضدتی واصول و قواعد حاکم بر رفتار موکل و وکیل معاضدتی:

1 - وکیل معاضدتی حق دریافت هیچ وجهی تحت عناوین حق المشاوره ، حق الوکاله و غیره را به استثنای هزینه تمبر دادرسی از موکل خویش ندارد.

2 -وکیل معاضدتی نمی تواند از موکل معاضدتی خود سند یا مدرکی بابت تضمین یا پشتوانه پرداخت حق الوکاله مطالبه کند. همچنین مجاز نیست قبول وکالت را منوط به سپردن تضمین مزبور نماید.

3 -وکالت معاضدتی یک تکلیف قانونی است . بنابراین وکیل معاضدتی اولاً: متعهد به قبول وکالت در موضوع تعیین شده از طرف شعبه معاضدت بوده ،

ثانیاً حق استعفا در پرونده یا تبدیل وکالت معاضدتی را به تعیینی نداشته ،

ثالثاً: امتناع از قبول وکالت یا تغییر موضوع خواسته یا تأخیر در انجام امر، فاقد وجاهت حرفه ای و قانونی می باشد. در موارد معاذیر قانونی برای وکالت معاضدتی یا صلاحدید وکیل به تغییر خواسته یا نحوه طرح دعوی ، موضوع می بایست به اطلاع شعبه معاضدت رسیده و با نظر موافق ایشان انجام شود.

آیا در رابطه با وکیل معاضدتی اطلاعاتی دارید؟


بیان سایر نکات درخصوص درخواست وکیل معاضدتی واصول و قاعد حاکم بر آن

@article639@

وکیل معاضدتی چه میزان از حق الوکاله دریافتی خود را میبایست به حساب کانون واریز نماید؟

@article640@

چند نوع وکیل رایگان داریم؟

@article641@

بیان دومین مورد از نحوه گرفتن وکیل معاضدتی و شرایط آن و بیان تفاوت بین وکیل معاضدتی و وکیل تسخیری طبق ماده 186قانون آیین دادرسی کیفری

@article642@

آیا متهم میتواند تقاضای تغییر وکیل تسخیری را بدهد؟

@article643@

حق الوکاله وکیل معاضدتی و محدودیت های آن و بیان علت سلب استعفا از وکیل معاضدتی

@article644@

آیا حق عزل موکل توسط وکیل معاضدتی امکان پذیر است؟

@article645@




نظرات کاربران


سارا نوشیروانی -  02 مرداد 1399
مرسی از سایتتون که انقدر اطلاعات جامع و خوبی در اختیار ما میذارید.واقعا بیشتر سوالات بی جواب من با خوندن سایت احقاق برطرف شد.خسته نباشید

تیم محتوای احقاق -  02 مرداد 1399

سلام ...ممنون از اظهار لطفتون 


حامد  -  22 اسفند 1401
عالی بود استفاده کردم