پایان قانونی زندگی مشترک و جدا شدن از همسر، طلاق نامیده می شود. طلاق بر دو نوع رجعی و بائن است که هرکدام از آن ها دارای خصوصیات متفاوت با یکدیگر و دارای نکات حائز اهمیتی می باشد که این صفحه برای شما توضیح داده شده است. همچنین با خواندن مقاله صیغه طلاق میتوانید آگاهی های لازم راجع به ( تعریف صیغه طلاق، مراحل اجرای آن و همچنین راهکارهای قانونی صیغه طلاق) را به دست آورید.
یکی از انواع طلاق طبق ماده 1143 قانون مدنی ،طلاق رجعی است. مقصود از طلاق رجعی طلاقی است که در آن برای زوج حق رجوع به طلاق در زمان عده و بازگرداندن نکاح به حالت اول قرار داده شده است.
طبق ماده 1143 قانون مدنی ،یکی از انواع طلاق،طلاق بائن میباشد. در این نوع از طلاق ،مرد حق رجوع به زوجه خود را در ایام عده ندارد.
طلاق باید به صیغه طلاق و در حضور حداقل دو نفر مرد عادل كه طلاق را بشنوند واقع گردد. طلاق در صورتی صحیح است که شهود دارای سه ویژگی باشند:1.مرد باشند 2.عادل باشند 3.هردو با هم صیغه طلاق را بشنوند.
علاوه بر شرايط اساسي براي صحت طلاق،انجام يك سري تشريفات پیش ازاجرای صیغه ی طلاق لازم است از جمله ی این موارد: مراجعه به مراکز مشاور خانوادگی ،ارجاع امر به داوری و صدور گواهی عدم امکان سازش میباشند.
طلاق در لغت به معني مفارقت و جدایی و بریدن و گشودن گره و رها كردن میباشد . در اصطلاح به معنی جدا شدن زن و مرد، رها شدن از قيد نكاح و رهائي از زناشوئي است و درعرف نیز از معنای حقیقی خویش دور نمانده است.