در صورت ارتکاب جرمی ، قانونگذار بسته به انگیزه فرد برای ارتکاب جرم، شیوه ارتکاب آن، اقدامات پس از ارتکاب جرم و همچنین سوابق فردی و خانوادگی و اجتماعی او مجازات متناسب را تعیین نماید. منظور از تخفیف مجازات این است که قاضی میزان مجازات را از حداقل تعیین شده در قانون کمتر و خفیفتر نماید و الا حکم مجازات به حداقل قانونی، تخفیف مجازات محسوب نمیگردد.
تخفیف مجازات یکی از ابزارهای مؤثر سیاست جنایی در اجرای اصل فردیکردن مجازات، اثربخشی بیشتر و دستیابی به اهداف اصلاحی و درمانی کیفر محسوب میشود.در حقوق کیفری ایران به تبع فقه اسلامی، تخفیف مجازات در حدود و قصاص و دیات راه ندارد و این مجازاتها تابع احکام خاص خود هستند.
تعلیق اجرای مجازات، تاسیسی ارفاقی است که در حقوق کیفری بسیاری از کشورها و از جمله کشور ما وجود دارد و عبارت است از این که اجرای تمام یا قسمتی از مجازات در مورد محکومعلیه با شرایط خاصی معلق شود.
در این پست به بیان سایر نظریات اداره کل امور حقوقی قوه قضاییه دررابطه با قرار تعلیق خواهیم پرداخت.
در این پست به بیان ماده 10 و 11 آیین نامه نحوه اجرای قرار تعلیق اجرای مجازات ،ازادی مشروط و ... و بیان تعدادی ازنظریات اداره کل امور حقوقی قوه قضائیه در خصوص تعلیق مجازات خواهیم پرداخت.
در این پست به بیان سایر بند های ماده 8 و ماده 9 آیین نامه نحوه اجرای قرار تعلیق اجرای مجازات، آزادی مشروط و... خواهیم پرداخت.
در این پست به بیان مواد 6 تا 8 ایین نامه نحوه اجرای قرار تعلیق اجرای مجازات ،ازادی مشروط و ... خواهیم پرداخت.
در این پست به بیان ماده 50ق.م.ا در خصوص عدم تبعیت محکوم از دستورهای دادگاه در مدت تعلیق و زمان صدور قرار تعلیق طبق ماده 49 قانون مجازات اسلامی و ماده 53 قانون مجازات اسلامی درخصوص تعلیق خواهیم پرداخت.
در این پست به بیان قوانین خاص دیگری که به بیان جرایم غیر قابل تعلیق پرداخته اند،خواهیم پرداخت.
در این پست به بیان موثر نبودن تعلیق اجرای مجازات در حق مدعی خصوصی با عنایت به ماده51 قانون مجازات اسلامی و جرایم غیر قابل تعلیق با توجه به ماده 47 قانون مجازات اسلامی خواهیم پرداخت.
در این پست به بیان سایر موارد لغو قرار تعلیق مطابق ماده 55 قانون مجازات اسلامی خواهیم پرداخت.
در این پست به بیان شرایط لغو قرار تعلیق طبق ماده 54 قانون مجازات اسلامی و دادگاه صالح برای لغو قرار تعلیق خواهیم پرداخت.
در این پست به بیان مفهوم تعلیق مراقبتی وشرایط عمومی تعلیق با عنایت به ماده 40 قانون مجازات اسلامی وبیان افرادی که میتوانند تقاضای تعلیق بنمایند خواهیم پرداخت.