دراین پست به بیان فروش املاک مشاع غیرقابل افراز و بیان اینکه افراز آپارتمان به چه صورت است؟ و همچنین به بیان افراز املاک در دادگاه خواهیم پرداخت.
در این صورت دادگاه دستور فروش ملک به صورت شش دانگ را به دایره اجرای دادگاه صادر می کند و هریک از مالکان مشاعی یا ثالث می توانند نسبت به خرید ملک اقدام کنند. عملیات مربوط به انتقال بر اساس مقررات اجرای احکام مدنی مربوط به اموال غیرمنقول (زمین، باغ، خانه و ) انجام می شود. پس از فروش، هزینه عملیات اجرایی از مبلغ مورد فروش کسر شده و باقیمانده بین مالکان مشاعی به نسبت مالکیت تقسیم می شود. در صورتی که بنا به تشخیص اداره ثبت ملک غیرقابل افراز باشد گواهینامه ای مبنی بر عدم قابلیت افراز به متقاضی تحویل داده می شود و وی می تواند مستند به گواهی مزبور به انضمام سایر مدارک تصویرِ برابر اصل سند مالکیت و مدارک شناسایی درخواست خود را مبنی بر فروش ملک به دادگاه حقوقی محل وقوع ملک تقدیم نمایدکه در عمل باید این درخواست، در قالب دادخواست، یعنی فرم چاپی مخصوصی که در دادگستری موجود است، تنظیم شود با ارائه این دادخواست، پس از صدور دستور فروش در دادگاه ، با تشکیل پرونده اجرایی، مدیر اجرا طبق مقررات قانون اجرای احکام مدنی، نسبت به مزایده و فروش ملک مشاع اقدام می نماید.
افراز آپارتمان به چه صورت است؟
در مورد آپارتمان های ساخته و تکمیل شده شهرداری برگۀ پایان کار و در مورد ساختمان های نیمه تمام گواهی عدم خلاف صادر می کند. پس از صدور این برگه ها است که مالکین می توانند آپارتمان را معامله کنند.افراز آپارتمان بعد از تکمیل آن و صدور برگۀ پایان کار با در خواست از دفاتر اسناد رسمی ممکن است.
مالکیت در آپارتمان به دو بخش تقسیم می شود: یکی مالکیت قسمت های اختصاصی است که معمولا متعلق به یک نفر است، مثل واحد آپارتمان، انباری و پارکینگ. این شخص حق هرگونه تصرفی را در قسمت اختصاصی خود دارد یکی مالکیت قسمت های مشترک است. قسمت هایی که حتی پس از افراز هم متعلق به همۀ مالکین است. مانند راه پله ها، آسانسور و که تصرف و تغییر در این قسمت باید با توافق تمام مالکین صورت گیرد.
در این مورد هم باید خواهان یا خواهان ها (کسانی که می خواهند ملکشان افراز شود) دادخواست خود را در دو نسخه تهیه کنند و با قید مشخصات و محل اقامت خود و شریک یا شرکای مشاعی و توضیح موضوع خواسته، همراه با مدارک و اسناد در دو نسخه با پرداخت هزینه دادرسی، برمبنای دعوای غیرمالی به دادگاه عمومی محل وقوع ملک تسلیم کنند. اگر لازم بود، می توانید از دادگاه برای مراجعه به اداره ثبت محل و تهیه مدارک، گواهی بگیرید.
نظرات کاربران