نمونه شکوائیه تهمت و افترا

نمونه شکوائیه تهمت و افترا

تهمت و افترا یکی از جرائم علیه اشخاص می باشد. که معمولاً در سطح اجتماع فراوان اتفاق می افتد. وجود شبکه های اجتماعی نیز به نشر این موارد کمک کرده است. توهین و افترا به اشخاص یکی از رفتارهای قبیحی می باشد که قانون خوشبختانه آن را پیش بینی نموده و در سوی دفاع از ارزش های اخلاقی برای آنان مجازات تعیین کرده است. ما در این مقاله قصد داریم شما را با مفاهیم و مجازات تهمت و افترا آشنا کنیم و در آخر این مقاله نیز بری شما نمونه شکوائیه تهمت و افترا آوردیم تا بتوانید در شرایط اضطراری از آن استفاده کنید.

تهمت و افترا چیست؟

تهمت و افترا به این معنی است که شخصی جرمی را به دیگری نسبت دهد بدون اینکه بتواند آن جرم را ثابت کند .

فرض کنید شخصی می رود علیه شخص دیگری شکوائیه ای مبنی بر توهین، تهدید، سرقت یا هر موردی دیگر تنظیم می کند و درنهایت قرار منع تعقیب به علت فقدان ادله صادر و قرار صادره نیز قطعی می شود یا اینکه حکم برائت متهم صادر می شود، در این موارد طرف دیگر شکوائیه یعنی مشتکی عنه بعد از قطعیت رأی صادره که به نفع او صادرشده است می تواند باوجود شرایطی که بیان خواهیم کرد تحت عنوان افترا از چنین شخصی شکایت کند یا به قول معروف اعاده حیثیت کند، اما برای اعاده حیثیت و شکایت افترا نباید عجله کرد بلکه باید منتظر قطعی شدن رأی صادره شد.

مجازات جرم توهین به دیگران چیست؟

در ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی تعزیرات، اهانت به اشخاص اگر موجب حد قذف نباشد، مجازات حداکثر ۷۴ ضربه شلاق یا ۱۵۰ هزار ریال تا ۱ میلیون ریال جزای نقدی را در بر می گیرد.

همچنین در ماده ۶۰۹ همین ماده در مورد توهین به مقامات و سران سه قوه و مجازات ۳-۶ ماه حبس یا ۷۴ ضربه شلاق یا ۵۰ هزار تا ۱ میلیون ریال جزای نقدی در نظر گرفته شده است.

انواع افترا

  • افترای قولی
  • افترای عملی

افترای قولی

حالتی است که در آن شخص با الفاظ و بیان خود اعمالی را که نه اثبات شده است و نه از صحت آن اطلاعی دارد را به دیگری نسبت می دهد.

افترای فعلی

نیز حالتی است که شخص به طور عملی به دیگری تهمت انجام جرمی را می زند مثل اینکه در ساک متعلق به دیگری مواد جاسازی می کند و از این طریق به او تهمت قاچاق مواد مخدر می زند.

سخن آخر

در این مقاله قصد داشتیم شما را با مفهوم توهین و افترا و همچنین انواع افترا آشنا کنیم تا بتوانید انواع آنها را تشخیص دهید. در آخر مقاله نیز برای شما نمونه ای از شکوائیه تهمت و افترا آوردیم تا بتوانید از آن در شرایط تحقق حق خود استفاده کنید. ممنون از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید.

شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع نمونه دادخواست ها و دسترسی به بانک نمونه اوراق حقوقی اینجا کلیک کنید.

بسمه تعالی
ریاست محترم دادسرای عمومی و اتقلاب
با سلام و احترام
به استحضار می رساند فردی به هویت ... با مراجعات مکرر خود به محل کار اینجانب واقع در ... نه تنها موجبات مزاحمت بنده را فراهم نموده است بلکه با استعمال الفاظ نامناسب اقدام به ایراد تهمت و افترا(تهمت زدن) نسبت به بنده نموده است. مشتکی عنه آگاهانه و عالمانه مبادرت به ارائه دست نوشته ای عادی به سازمان محل کار بنده نموده و صراحتاً امری را نسبت به اینجانب نسبت داده است که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می گردد.
از آنجا که مشتکی عنه با اقدامات آگاهانه خود موجب مزاحمت و سلب امنیت شغلی و روانی بنده گردیده است، فلذا مستند به ماده ۶۹۷ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، شروع به تحقیق، تعقیب و رسیدگی به جرم فوق الذکر مستدعی می باشد.
در انتها و در راستای تشهیذ ذهن آن مقام محترم استماع شهادت شهود مورد درخواست است.