قرار تامین کیفری یک قرار محدودکننده آزادی متهم است همچنین یک وسیله ای است برای حفظ حقوق شاکی و اینکه حضور متهم را در مراحل مختلف دادرسی تضمین می نماید تا هر زمان که وی توسط مراجع قضایی احضار شود، در مراجع مذکور حاضر گردیده و در دسترس باشد. با توجه به این موضوع در این مقاله تصمیم داریم شما را با نمونه متن درخواست آزادی وثیقه و نمونه درخواست وثیقه گذار آشنا کنیم. و در انتهای مقاله شما می توانید از سایت احقاق نمونه درخواست وثیقه برای زندانی را دانلود و استفاده کنید.
سایت حقوقی احقاق تصمیم گرفت مقاله های حقوقی بسیاری را در این زمینه منتشر کند و اگر شما به دنبال مشاور حقوقی هستید می توانید به مدارک لازم برای مشاور حقوقی چیست مراجعه کنید.
آیا می دانید این سلب آزادی را چگونه می توان به تعویق انداخت؟
اگر متهم بتواند برای خود یک وثیقه بگذارد، بازداشت او به تعویق می افتد و او متعهد می شود که هرزمانی که لازم بود در مراجعه قضایی حضور پیدا کند. پس برای این کار بازپرس اقدام به ضبط وثیقه می کند. قرار وثیقه یکی از انواع قرارهای منتهی به بازداشت است و اگر متهم نتواند وثیقه را مهیا کند باید به بازداشت برود. در این مقاله قصد داریم شما را با مفاهیم اصلی همچون وثیقه آشنا کنیم و نمونه ای از درخواست قبولی وثیقه توسط وثیقه گذار از دادگاه را برای شما بیاوریم تا بتوانید به راحتی آن را پرکنید و پرونده خود را در مسیر درستی هدایت کنید.
قرار وثیقه قراری است که موجب می شود که متهم در ازای گذاشتن وثیقه بازداشت نشود. این قرار یکی از مهم ترین انواع قرارهای تأمین است به دلیل اینکه این قرار مالی یا همان وثیقه به دادسرا سپرده می شود و در مقابل آن متهم موردنظر متعهد می شود که هرزمانی که مراجع قضایی صلاح دانستند در مرجع مربوطه حاضر شود. جالب است بدانید این وثیقه را هم خود متهم و هم فرد دیگری می تواند به نفع او در مراجع قضایی قرار دهد.
در این حالت می توان متصور شد که متهم برای آزادی، خودش وثیقه بگذارد و این پرداخت از سوی متهم صورت می گیرد. در این حالت اگر متهم در ازای تعهد خود در مراجع قانونی حضور پیدا نکند، این وثیقه به دستور مقام قضایی ضبط می شود. درصورتی که متهم برای عدم حضور خود در مراجع قانونی دلیل موجه داشته باشد، باید آن را اعلام کند تا ضبط وثیقه اتفاق نیافتد.
در این حالت پرداخت وثیقه توسط شخص ثالث انجام می شود و اگر متهم در دادگاه حضور پیدا نکند، مرجع برای فرد ثالث یا وثیقه گذار اخطار ارسال می کند و در آن اخطار هشدار می دهد که متهم را تا ظرف بیست روز تسلیم کند. درصورتی که متهم در مراجع قانونی حضور پیدا نکند و شخص ثالث نیز نتواند متهم را حاضر کند و برای این کار دلیل موجهی نیز نداشته باشد، وثیقه به دستور مقام قضایی ضبط خواهد شد و دیگر بعدازآن معرفی متهم فایده ای ندارد.
سخن آخر
وثیقه در لغت به معنای استوار و آن چیزی است که موجب اعتماد و جلب رضایت طرف مقابل می شود. درواقع می توان گفت وثیقه به عنوان یک ضمانت نامه برای گرو گذاشتن در ازای آزادی یک فرد است.
در رسیدگی کیفری اگر مقام قضایی به این نتیجه برسد که متهم نمی تواند کفیل معرفی کند یا تشخیص دهد که قرار صادره، حضور متهم را در مواقع ضروری تضمین نمی کند، تنها راهی که می توان متهم را چند روز آزاد نگه داشت گذاشتن وثیقه است. همان طور که گفتیم متهم در ازای گذاشتن وثیقه تعهد می دهد تا هر وقت که لازم به حضور متهم در مراجع قضایی بود و احضار شد، در مراجع مذکور حاضر گردیده و در دسترس باشد.
سخن آخر
شما برای اینکه وثیقه توسط دادگاه قبول شود باید در ابتدا نمونه درخواست ضمانت بت فیش حقوقی را ارائه دهید و سپس منتظر جواب آن باشید. در این مقاله قصد داشتیم شما را با درخواست وثیقه برای زندانی و درخواست ضمانت سند برای دادگاه آشنا کنیم. ممنون از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید.
شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع نمونه دادخواست ها و دسترسی به بانک نمونه اوراق حقوقی به اینجا مراجعه کنید.
بسمه تعالی
ریاست محترم شعبه ...... دادگاه عمومی
با سلام و عرض ادب ،
احتراماً ، به استحضار می رساند ،
چون در خصوص آقای .......... فرزند ........ به اتهام ....... توسط آن دادگاه محترم قرار وثیقه صادر گردیده است، لذا ، اینجانب ........... فرزند ........... با تودیع وثیقه ......
لطفا برای مشاهده متن کامل درخواست به فایل word یا pdf مراجعه فرمایید.