هزینه های لازم برای استفاده، حفظ و نگهداری عادی ساختمان و تأسیسات و تجهیزات آن و هم چنین هزینه های اداری و حق الزحمه مدیر یا مدیران، مواردی هستند که تحت عنوان شارژ ساختمان باید پرداخت شوند. این هزینه ها بر اساس هزینه های مشترک و هزینه های ثابت تعیین می شوند. موضوع پرداخت حق شارژ در مورد واحدهای خالی نیز جاری است و شارژ واحدهای خالی آپارتمان نیز مطابق مقررات مشخص و باید پرداخت شود. درصورتی که یکی از مالکین از پرداخت شارژ ساختمان امتناع کند می توان طبق قانون تملک آپارتمان ها با او برخورد کرد و او را وادار به پرداخت شارژ نمود و یکی از این مراحل آن ارسال اظهارنامه عدم پرداخت شارژ است به دادگاه است که در ادامه مقاله به آن می پردازیم. پس با ما همراه باشید.
در هر مجتمع مسکونی هزینه های مشترکی وجود دارد که همه ی ساکنان مجتمع باید سهم خود را از آن پرداخت کنند. به این هزینه های مشترک در اصطلاح شارژ گفته می شود.
میزان این هزینه ها بسته به نوع مجتمع مسکونی و امکانات آن تعیین می شود و به صورت ماهیانه باید پرداخت شود. این موضوع بر اساس قوانین وصول شارژ ساختمان در قانون تملک آپارتمان ها که در سال ۱۳۴۳ به تصویب رسیده، در نظر گرفته می شود و باید به مدیر مجتمع پرداخت گردد.
در آپارتمان ها دو نوع هزینه وجود دارد که به شرح زیر است:
هزینه های نسبی به هزینه هایی گفته می شود که برای تعمیر و نگهداری بخش هایی از ساختمان مصرف می شود، مانند هزینه آب، برق، گاز مشاع، ایزوگام، انواع بیمه های مربوط به ساختمان و جزو این هزینه ها هستند. این هزینه ها براساس متراژ، تعداد نفرات و حتی تعداد پارکینگ برای هر واحد محاسبه می شوند.
هزینه های ثابت هزینه هایی هستند که ربطی به خود فیزیک ساختمان ندارند، این هزینه ها مربوط به نگهبانی، سرایداری، باغبانی و هر نوع هزینه ای است که به یک باره به ساختمان تحمیل می شود است. نحوه تقسیم این هزینه ها ربطی به مساحت واحدها ندارد و معمولا به صورت یکسان بین همه واحدها تقسیم می شود.
پرداخت شارژ واحدها هزینه ای است که صرف خدمات رفاه و آسایش خود افراد در آپارتمان می شود. چه بسا دیر پرداخت کردن آن یا کوتاهی در پرداخت، می تواند باعث بروز مشکلات و ایجاد اختلال در روال زندگی روزمره خود افراد شود. اما هنوز هم افرادی هستند که بنا به هر دلیلی در پرداخت آن کوتاهی می کنند. در این موارد مدیر ساختمان موظف است که مسئله را پیگیری کند و لیست هزینه های مربوطه را کامل با مهلت پرداخت آن به ساکنین اعلام کند. و در صورت پرداخت نکردن آن به مراجع قانونی مراجعه کند.
سخن آخر
در این مقاله قصد داشتیم شما را با نمونه اظهارنامه عدم پرداخت شارژ ساختمان آشنا کنیم و نیم نگاهی به هزینه های ثابت و نسبی ساختمان بیندازیم تا بدانیم شارژ یک مجتمع مسکونی بر چه اساسی تعیین می شود و در آخر نیز برای شما یک نمونه اظهارنامه عدم پرداخت شارژ ساختمان آوردیم تا بتوانید در شرایط اضطراری از آن استفاده کنید. ممنون از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید.
شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع نمونه دادخواست ها و دسترسی به بانک نمونه اوراق حقوقی اینجا کلید کنید.
بسمه تعالی
مخاطب محترم :
با سلام و ادب ،
حضرتعالی بعنوان یکی از ساکنین آپارتمان به آدرس ................. مبلغ ...... ریال بابت هزینه های شارژ ساختمان از تاریخ ...... الی ...... به صندوق ساختمان پرداخت ننموده اید. بنا بر اصل، به محض ورود ساکنین جدید، اینجانب ایشان را نسبت به قوانین و مقررات ساختمان از جمله پرداخت شارژ ساختمان در زمان تعیین شده آگاه می نمایم ......
لطفا برای مشاهده ی متن کامل اظهارنامه به فایل word یا pdf مراجعه فرمایید.