نمونه اظهار نامه ی فسخ قرارداد اجاره

نمونه اظهار نامه ی فسخ قرارداد اجاره

روزانه تعداد زیادی قرارداد اجاره خانه در بنگاه های معاملات ملکی بسته می شود، اما ممکن است موجر یا مستأجر بعد از بستن قرارداد به دلایلی پشیمان شوند و تصمیم به فسخ اجاره بگیرند. البته فسخ اجاره نامه در هرزمانی ممکن است از سوی مالک و یا مستأجر مطرح شود. در ارتباط با فسخ قرارداد اجاره سؤالات زیادی وجود دارد، سؤالاتی مانند چگونه قرارداد اجاره را فسخ کنیم؟ یا خسارت فسخ قرارداد اجاره چه قدر است؟

با توجه به این موضوع در این مقاله تصمیم داریم به سؤالات شما پاسخ دهیم و در انتها نیز برای شما نمونه اظهارنامه فسخ قرارداد اجاره آوردیم تا بتوانید در زمان مناسب از آن استفاده کنید. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

در چه مواردی حق فسخ قرارداد اجاره را نداریم؟

  • اگر خریدار بعد از 3 روز از تاریخ قرارداد تمام مبلغ مذکور در قرارداد را به فروشنده ندهد فروشنده حق فسخ قرارداد را به استناد خیار تأخیر ثمن خواهد داشت (م 402 ق.مدنی) به این خیار، خیار تأخیر ثمن گفته می شود که ویژه قرارداد خریدوفروش (بیع) می باشد و سایر قراردادها ازجمله قرارداد اجاره این حق فسخ وجود ندارد .
  • خیار مجلس
  • خیار حیوان

در سه مورد اگر در قرارداد خرید فروش باشد حق فسخ داریم ولی در عقد اجاره نداریم.

انواع فسخ قرارداد اجاره

به غیراز سه مورد خیارفسخ که مخصوص عقد بیع است (مجلس ، حیوان ، و تاخیر ثمن ) بقیه خیارات در عقد اجاره وجود دارد که ماده 369 ق مدنی احصا نموده است اما یک سری از خیارات که بیشتر در قانون در مورد اجاره از آن صحبت شده و در عمل نیز مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از :

  • خیار شرط
  • خیار تعذر تسلیم
  • خیار عیب
  • خیار تخلف شرط
  • تخلف از وصف
  • و انواع فسخ مذکور در ماده 14 قانون روابط موجر و مستاجر سال 1356

عدم تحویل عین مستاجره

یکی دیگر از موارد فسخ قرارداد اجاره پیش از تحویل، این است که موجر، ملک را به مستأجر تحویل ندهد. عدم تحویل عین مستاجره، به عنوان یکی از موارد فسخ قرارداد اجاره پیش از تحویل، در ماده 476 قانون مدنی، مورد پیش بینی قرارگرفته است و در صورت اتفاق افتادن آن، مستأجر می تواند قبل از گرفتن عین مستاجره، اقدام به فسخ قرارداد اجاره نماید.

ماده 476 قانون مدنی، اشعار می دارد::" موجر باید، عین مستاجره را به مستأجر، تحویل دهد و در صورت امتناع، موجر، اجبار می شود و در صورت تعذر اجبار، مستأجر، حق فسخ دارد. "بنابراین، درصورتی که موجر یا اجاره دهنده، عین مستاجره (ملک مورد اجاره) را تحویل ندهد، ابتدا از طریق شکایت و ارائه دادخواست، باید او را اجبار کرد و اگر اجبار ممکن نشد، مستأجر می تواند با دریافت تمام پرداختی هایش، اقدام به فسخ قرارداد اجاره نماید.

سخن آخر

با توجه به اینکه سؤالات زیادی درباره فسخ قرارداد اجاره وجود داشت در این مقاله تصمیم داشتیم به سؤالات مربوطه در این حوزه پاسخ دهیم و در انتها برای شما نمونه اظهارنامه ی فسخ قرارداد اجاره آوردیم تا بتوانید از آن استفاده کنید. ممنون از اینکه تا پایان این مقاله با ما همراه بودید.

شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع نمونه دادخواست ها و دسترسی به بانک نمونه اوراق حقوقی اینجا کلیک کنید.

به نام خدا

مخاطب محترم جناب اقای ...

احتراما به استحضار میرساند نظر به اینکه طبق عقد اجاره مورخه ... جنابعالی بایستی ظرف مدت ده روز از پایان هرماه مبلغ ...از بابت اجاره بها پرداخت نمایید ....

برای مشاهده ی فایل کامل متن اظهار نامه لطفا به فایل pdf یا word مراجعه فرمایید