احقاق ، بیشتر بدانیم

احتمالا تا به کنون درگیر پرونده‌های قضایی شده‌اید، در این موقعیت شناخت اوراق قضایی می‌تواند به شما در این مسیر کمک کند و همچنین شما می‌توانید با مشورت گرفتن از یک مشاور حقوقی چه به صورت آنلاین و چه حضوری از درستی مسیر پرونده خود مطمئن شوید. در این مقاله قصد داریم شما مخاطبین عزیز را با انواع اوراق قضایی، وظایف مشاوران حقوقی، مشاور حقوقی آنلاین و .. صحبت کنیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

اوراق قضایی چیست؟

هرچند که ما در قانون تعریف دقیق و صریحی از اوراق قضایی نداریم ولی می‌دانیم اوراق قضائي جزئي از محتويات پرونده را تشكيل مي‌دهد و مجموعه‌ای از انواع اسنادی است که در دادگاه‌های حقوقی و کیفری مورداستفاده قرار می‌گیرد. این اوراق به‌صورت کلی با سربرگ دادگستری و فرم چاپی مخصوص، برای استفاده مراجعین در هر یک از مراجع قضایی آماده شده است. مانند زمانی که ما به بانک یا اداره مورد نظر خود مراجعه می‌کنیم و می‌خواهیم فیش یا فرم خاصی را برای انجام درخواست خود با اطلاعات شخصی خود پر ‌کنیم. شما مخاطبین عزیز با شناخت هر یک از این اوراق و قواعد آنها می‌توانید به راحتی پرونده خود را در مسیر درست هدایت کنید و به مطالبه‌ی خواسته شده خود برسید. پس با ما همراه باشید تا با اوراق قضایی بیشتر آشنا شوید.

بیشتر
اوراق قضایی چیست
مهمترين بخش های یک اوراق قضایی

مهمترين بخش های یک اوراق قضایي

مهم ترین بخش‌های یک اوراق قضایی به شرح زیر است:
• دادخواست : نقطه شروع و سرآغاز دادرسی در پرونده‌های حقوقی با دادخواست است.
• اظهار نامه: اظهار نامه اوراقي است كه هر كس ميتواند قبل از ارسال دادخواست، حق خود را به وسيله آن از ديگري مطالبه نمايد.
• اخطاریه: دعوتنامه‌اي است كه به وسيله آن طرفين پرونده يا اشخاصي كه حضور آنها در دادگاه مهم است به مراجع قضایی فراخوانده می‌شوند.
• احضاریه: زمانی که مقام قضایی از یک شخص برای حضور در مراجع قضایی دعوت به عمل می‌آورد.
• جلب: هنگامی که یک مقام قضایی بخواهد یک متهم را جلب کند از برگ جلب استفاده می‌کند و این برگ باید توسط مقام قضایی امضاء شده باشد. و دادنامه: رای دادگاه در قالب یک دادنامه صادر می‌شود و می‌توان گفت دادنامه به رای مکتوب قاضی گفته می‌شود.
• اجرائیه: برگه‌ای است که به درخواست فرد ذینفع یا شاکی، به منظور آگاهی کسی که اجرا علیه اوست، از طرف اجراء دادگستری یا ثبت ابلاغ و پس از مهلت مقرر، حکم اجراییه انجام خواهد شد
• واخواست: واخواست اعتراض رسمی به سفته‌ای است که در سررسید آن پرداخت نشده و علیه صادرکننده آن اعمال می‌گردد این اعتراض باید به صورت رسمی به صادر کننده ابلاغ شود.

مشاوره حقوقی چیست؟

بهتر است بگوییم مشاوره گرفتن از دوست، فامیل، ریش سفید محله و غیره را نمی‌توان مشاوره‌ی حقوقی دانست. مشاور حقوقی، یک توافق نامه بین وکیل و موکل است که بر اساس یک موضوع خاص حقوقی ایجاد می‌شود. پس می‌توان نتیجه گرفت مشاوره دادن حقوقی به معنای عمل وکالت است و فقط یک وکیل با شخصی که به عنوان موکل اوست می‌تواند مشاور حقوقی داشته باشد.

بیشتر
مشاوره حقوقی چیست
مشاور حقوقی کیست؟

مشاور حقوقی کیست؟

مشاور حقوقی کسی است که به واسطه‌ی دانش خود نسبت به قوانین، اصول و خدمات حقوقی می‌تواند به شرکت‌ها و افراد در زمینه‌های حقوقی مانند امور قراردادها، حل اختلافات و دعاوی مشاوره دهد و می‌تواند با تسلط به قوانین و تجربه‌ای که دارد به افراد کمک کند تا انتخاب‌های درستی داشته باشند. شما مخاطبان عزیز می‌توانید در زمینه مسائل حقوقی برای جلوگیری از ضررهای احتمالی از یک مشاوره حقوقی مشورت بگیرید.

وظایف مشاور حقوقی چیست؟

در ابتدا می‌بایست بیان داشت که از جمله مهم‌ترین وظایف یک مشاور حقوقی ، وظایف خاصی، از جمله مشاوره در زمینه قراردادها می‌باشد. در خصوص قراردادهایی که شرکت محل فعالیت مشاور حقوقی، یکی از طرفین آن است، مشاور حقوقی بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد و نکات مهم را بیان دارد. گاهی مشاور حقوقی وظیفه‌ تهیه‌ پیش‌نویس‌های قراردادی را بر عهده دارد و گاهی نیز دیده می‌شود که در برخی شرکت‌ها، قراردادها صرفا با امضای مشاور حقوقی به توافق نهایی می‌رسد. از دیگر وظایف مشاوران حقوقی می‌توان به مشاوره در دعاوی اشاره نمود. بدین شرح که اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی در مدت حیات خود، خود بعضا درگیر دعاوی گوناگونی شوند که در این دعاوی یا نقش خواهان (طرح‌کننده‌ دعوا) را دارند یا نقش خوانده (کسی که دعوایی علیه او طرح شده است) و اشخاص در اینگونه موارد به جای عقد قرارداد با وکیل دادگستری از مشاورین حقوقی خود بهره می‌برند تا لایحه‌های موردنیاز را تهیه نمایند.

بیشتر
وظایف مشاور حقوقی چیست
مشاوره حقوقی تلفنی

مشاوره حقوقی تلفنی

بسیاری از جاهایی که مشاوره حقوقی ارائه می‌دهند، معمولا چند خط تلفن را در تبلیغات خود معرفی می‌کنند تا مردم بتوانند به راحتی از طریق تلفن به شخص مشاوره دهنده متصل شوند. استفاده از این خطوط تلفن معمولا هزینه‌ای جز هزینه تلفن دربرنداشته و رایگان می‌باشد. این روش فراگیرترین روش استفاده از مشاوره حقوقی رایگان است.

مشاور حقوقی آنلاین

که یکی از جذابیت‌های عصر تکنولوژی برقراری ارتباط و رفع هرگونه نیاز بدون حضور در مکان و زمان مشخصی می‌باشد. به عنوان مثال شما امروزه خرید اینترنتی را به خرید حضوری ترجیح می‌دهید چرا که بهره‌گیری از خرید اینترنتی این امکان را به شما می‌دهد تا در ساده‌ترین و راحت‌ترین حالت ممکن و در زمان انتخابی خود اقدام به تهیه تمامی کالاهای مورد نیاز خود نمایید. جالب است بدانیدامروزه مراکز مشاوره حقوقی آنلاین فوری متعددی وجود دارند که حتی به صورت آنلاین نیز به ارائه مشاوره و خدمات می‌پردازند تا اشخاص راحت‌تر بتوانند به امور خود رسیدگی کنند. مشاور حقوقی آنلاین در واقع نوعی از ارائه خدمات حقوقی در بستر اینترنت نظیر سایت‌ها و اپلیکیشن‌های رایج در این زمینه می‌باشد. در عصر حاضر به جهت رواج اپلیکیشن‌های ارتباطی و پیام‌رسان‌ها و به طور کلی به جهت سهولت دسترسی به اینترنت برخلاف گذشته استفاده از خدمات حقوقی به صورت آنلاین نیز گسترش یافته است.

بیشتر
مشاور حقوقی آنلاین
مزایای استفاده از مشاور حقوقی آنلاین

مزایای استفاده از مشاور حقوقی آنلاین

مشاوره حقوقی آنلاین یک خدمت جدید است که توسط آن کاربران از راه دور و تنها با دسترسی به اینترنت می‌توانند اطلاعات خود را ثبت و نسبت به دریافت پاسخ اقدام نمایند. این خدمت در دهه اخیر محبوبیت زیادی کسب کرده است و مزایای نیز دارد که به شرح زیر است:

• کاهش رفت و آمد
• کاهش هزینه‌ها
• دسترسی آسان‌تر
• حذف محدودیت‌های زمانی و مکانی
• دسته بندی‌های مشاوره حقوقی آنلاین

سخن آخر

در این مقاله قصد داشتیم شما را با اوراق قضایی بیش تر آشنا کنیم تا بتوانید به راحتی حق خود را مطالبه کنید و در ادامه سعی داشتیم شما را با وظایف یک مشاور حقوقی آشنا کنیم تا آگاه باشید که یک مشاور در این زمینه چه وظایفی را باید انجام دهد تا یک پرونده قضایی به نتیجه برسد و همچنین شاید تا قبل از خواندن این مقاله نمی‌دانستید که میتوان در زمینه ‌های حقوقی مشاور آنلاین و تلفنی گرفت ولی ما در این مقاله شما مخاطبین عزیز را با این موضوع آشنا کردیم و از مزایای استفاده از این روش نیز گفتیم . امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات خوبی را در این زمینه کسب کرده باشید .ممنون که تا پایان این مقاله همراه ما بودید.

بیشتر