چطور تقاضای ملاقات فرزندم را کنم

هر یک از والدین حق دارند که در فاصله ی زمانی معین، با کودک خود ملاقات کنند. پس در اینجا روش تقاضای این امر برای شما بیان شده است.

چطور-از چه راهی-از کجا-چگونه ...

چطور تقاضای ملاقات فرزندم را کنم

در صورتی که به علت طلاق یا به هر علت دیگر پدر و مادر کودک در یک منزل سکونت نداشته باشند، هر یک از والدینی که طفل تحت حضانت او نیست، حق ملاقات و دیدار با طفل خود را دارد و والدین کودک می توانند در مورد زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات مربوط به آن با یکدیگر توافق کنند. در صورتی که میان آن ها اختلاف وجود داشته باشد، دادگاه خانواده، تکلیف این موارد را معین میکند.

بنابراین هر یک از والدین حق دارند که در فاصله ی زمانی معین، با کودک خود ملاقات کنند. معمولا دادگاه ها با توجه به سن طفل و وابستگی های عاطفی، ساعات یا یک روز یا دو روز از آخر هفته را به این کار اختصاص می دهند و گفته میشود ملاقات بیش از این با شخصی که حضانت را به عهده ندارد، صحیح نیست چرا که باعث اختلال در حضانت و دوگانگی در تربیت کودک می شود.

اما نمی توان به طور کلی پدر یا مادری را که حضانت به عهده او نیست، از ملاقات با فرزندش منع کرد چرا که این کار برخلاف قانون است. با این حال اگر ملاقات با پدر یا مادری که حضانت به عهده او نیست واقعا برای کودک خطرناک باشد و موجب وارد شدن ضرر به او شود، دادگاه می تواند فواصلی را که برای ملاقات تعیین می کند، طولانی تر باشد و مثلا به جای هفته ای یک بار ، ماهی یک بار یا هر چند ماه یک بار تعیین کند یا ملاقات با حضور اشخاص دیگری انجام بگیرد.

تعداد گام ها 1


مدارک مورد نیاز

تصویر مصدق سند ازدواج تصویر مصدق سند طلاق تصویر مصدق شناسنامه به همراه داشتن کارت ملی جهت احراز هویت و کارت عابر بانک جهت پرداخت هزینه دادرسی ،شهادت شهود و سایر دلایل و منضمات

والدی که از دیدن فرزندش محروم شده میتواند شکایت خود را در دادگاه خانواده مبنی بر عدم ملاقات فرزند ارائه نمایدماده 54 قانون حمایت خانواده بیان کرده چنانچه مسئول حضانت فرزند از انجام تکالیف تعیین شده خودداری کرده یا ممانعت از ملاقات فرزند با اشخاص ذی حق نماید، برای بار اول به پرداخت جزای نقدی درجه ۸ و در صورت تکرار به حداکثر مجازات مذکور محکوم خواهد شد.

همچنین در ماده ۴۰ قانون حمایت از خانواده آمده است که هرکس از اجرای حکم دادگاه در مورد نحوه حضانت فرزند پس از طلاق سرپیچی کند یا مانع اجرای آن شود و یا از بازگرداندن طفل امتناع ورزد، بنا به تقاضای ذی نفع (والدی که حضانت فرزند را به عهده دارد) و به دستور دادگاه حکم بازداشت اجرا خواهد شد.

اگر دادگاه تشخیص دهد که موارد توافق شده مانند: ملاقات، حضانت و نگهداری یا سایر امور فرزند به مصلحت او نیست و یا والدی که حضانت فرزند را دارد، وظایف خود را در این خصوص به درستی انجام نمی دهد و یا مانع از ملاقات کودک با اشخاص ذی حق می شود، می تواند بر اساس موارد موجود، حضانت فرزند را به والد دیگر واگذار کند و یا ناظری برای ملاقات با کودک و بر اساس مصلحت او تعیین نماید.