برگ سبز خودرو، شناسنامه خودرو، سند دو برگی خودرو

چندین سال است که میان نیروی انتظامی و سازمان ثبت و کانون سردفتران، اختلافی جدی و اساسی بر سر صدور سند رسمی و برگ سبز آغاز شده است. بر طبق قانون، سند رسمی ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی کشوربه عنوان ملاک فعالیت های قانونی به شمار می آید؛اما ناجا همچنان برگ سبز را به عنوان سند رسمی می داند.

فهرست

برگ سبز خودرو، شناسنامه خودرو، سند دو برگی خودرو

برای نقل و انتقال خودرو، دو نوع سند خودرو به رسمیت شناخته می‌شود، اول و مهم‌تر از همه سند مالکیت یا شناسنامه یا همان برگ سبز خودروست که از نیروی انتظامی می‌گیرید و در آن مشخصات مالک خودرو، مشخصات خودرو، شماره پلاک درج شده است و دیگری آن نوع سندی که از قدیم در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می‌شد.کارت سبز خودرو یاهمان برگه سبز خودرو عبارتست از برگه ای که از نیروی انتظامی می‌گیرید و در آن مشخصات مالک خودرو، مشخصات خودرو، شماره پلاک درج شده است.حال در این نوشته به بیان مفهوم برگ سبز ، تفاوت آن با سندی که در دفتر اسناد رسمی ثبت میشود و پاسخ به پرسش هایی از قبیل برگ سبز خودرو را از کجا بگیریم ، سند دو برگی خودرو چیست و ... خواهیم پرداخت.

همانطور که می دانید برگ سبز خودرو سند رسمی است و دستگاه قضا رسمی بودن برگ سبز خودرو را به عنوان سند خودرو، تایید کرده اند .با توجه به تایید برگ سبز خودرو به عنوان سند مالکیت توسط دادستان کل کشور، رئیس دیوان عدالت اداری و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، دیگر ضرورتی برای مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و تنظیم سند نیست و این موضوع می تواند دلیلی بر نوشتن این مقاله باشد تا شما بتوانید اطلاعاتی در زمینه شناسه خودرو در برگ سبز به دست بیاورید و همچنین پاسخ سوالاتی مانند شماره شناسنامه خودرو در برگ سبز خودرو کجاست، شناسنامه مالکیت خودرو چیست به دست آورید. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

معرفی کارت سبز و تعریف قانونی از کارت سبز

اولین و مهم ترین قدم پس از معامله خودرو ،سند زدن آن یا همان نقل و انتقال سند خودرو است.

برای نقل و انتقال خودرو، دو نوع سند خودرو به رسمیت شناخته می شود، اول و مهم تر از همه سند مالکیت یا شناسنامه یا همان برگ سبز خودروست که از نیروی انتظامی می گیرید و در آن مشخصات مالک خودرو، مشخصات خودرو، شماره پلاک درج شده است و دیگری آن نوع سندی که از قدیم در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شد.

چندین سال است که میان نیروی انتظامی و سازمان ثبت و کانون سردفتران، اختلافی جدی و اساسی بر سر صدور سند رسمی و برگ سبز آغاز شده است. بر طبق قانون، سند رسمی ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی کشوربه عنوان ملاک فعالیت های قانونی به شمار می آید؛اما ناجا همچنان برگ سبز را به عنوان سند رسمی می داند.

توصیه کارشناسان این است که برای انتقال مالکیت خودرو به برگ سبز تکیه نکنید و حتما با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، این عملیات قانونی را اجرا کنید، اگر نه با وجود داشتن برگ سبز، خودرو همچنان به نام نفر قبلی باقی خواهد ماند.

غالب شهروندان با توجه به ذهنیتی که از قبل باقی مانده و هرگونه نقل و انتقال را منوط به حضور در دفترخانه های اسناد رسمی می نماید در این دفاتر امور نقل و انتقال خودرو را انجام می دهند و هزینه های سنگینی را نیز پرداخت می نمایند.

حال سوال اینجا است که کدام یک از دو روال پیش گفته جهت نقل و انتقال خودرو کافی است و شهروندان می توانند با خیالی آسوده اقدام به نقل و انتقال و سپس تعویض پلاک خودرو نمایند.

درابتدا بهتر است بدانیم مقصود از سند رسمی چیست ؟

ماده ۱۲۸۷ قانون مدنی در تعریف سند رسمی چنین می فرماید:
اسنادی كه در اداره ثبت اسناد و املاك و یا دفاتر اسناد رسمی یا در نزد سایر مامورین رسمی در حدود صلاحیت آن ها و برطبق مقررات قانونی تنظیم شده باشند سند رسمی است.

ماده 1288 در خصوص سند رسمی بیان میدارد : مفاد سند در صورتی معتبر است که مخالف قوانین نباشد

مطابق ماده 1289 قانون مدنی : غیر از اسناد مذکوره در ماده ۱۲۸۷ سایر اسناد عادی است.

این تعریف قانون مدنی از اسناد رسمی و اسناد عادی است ، کاملا مشخص است که سند مالکیت سبز رنگ که در مراکز پلیس صادر می گردد جهت مالکیت کافی است. زیرا برگ سبز خودرو که در مراکز پلیس تنظیم می گردد مصداق بارز اسنادی است که نزد ماموران دولتی و در حدود صلاحیت آنان تنظیم گردیده است.

کارت سبز و کارت مشخصات خودرو

سند مالکیت خودرو، به صورت تک برگ توسط پلیس صادر می شود. از آنجایی که این برگ به رنگ سبز است، لذا بین مردم و فعالان این حوزه، به کارت سبز خودرو نیز شناخته می شود. اطلاعاتی که درون این برگ وجود دارد، شناسه ی خودرو محسوب می شود که در صورت هرگونه منافات با واقعیت، این حق را برای مراجع قضایی ایجاد خواهد کرد تا دارنده ی خودرو را تحت تعقیب قضایی قرار دهند.

میدانید چه مدارکی لازم است جهت رسیدگی به پرونده های خسارت مالی بیمه شخص ثالث؟ برای مشاهده جواب ٬ اینجا کلیک کنید.

برگ سبز خودرو، شناسنامه خودرو، سند دو برگی خودرو


آیا با ویژگی های کارت سبز آشنایی دارید؟

اطلاعاتی که در بخش مشخصات وسیله نقلیه در برگ سبز خودرو ثبت می شود عبارتند از:

نوع، تیپ، رنگ، ظرفیت، تعداد سیلندر، نوع سوخت، تعداد محور، تعداد چرخ، شماره موتور، شماره شاسی و شناسه وسیله نقلیه (VIN).
اطلاعات شخصی مالک خودرو نیز در قسمت دیگری از این سند ثبت می شود که شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، محل صدور، نام پدر و کد ملی است. در قسمت بالای این سند، یک شماره سریال درج خواهد شد که به شماره سنا یا شماره مالکیت خودرو شناخته می شود؛ شناسه ای که جهت استعلام وضعیت سند از آن استفاده خواهد شد.

علاوه بر سند خودرو، نیروی انتظامی پس از شماره گذاری، کارتی مجزا حاوی تمامی اطلاعات ضروری که در سند نیز قید شده، در اختیار مالک خودرو قرار داده است تا به عنوان مدرک شناسایی همواره در زمان استفاده از خودرو در اختیار داشته باشد. از خرداد ۹۵ کارت های خودروی هوشمند جایگزین کارت های قدیمی شده اند.

این کارت های جدید قابلیت ذخیره ی اطلاعاتی مانند: درج معاینه فنی، مشخصات قطعات خودرو برای جلوگیری از سرقت و سوابق تخلفات و شکایات وسیله نقلیه دارند. سند و کارت جدید خودرو، پس از اتمام مراحل شماره گذاری از طریق پست به آدرس منزل خریدار خودرو ارسال می شود.

لازم به ذکر است که برگ سبزی که شناسنامه وسیله نقلیه یا سند مالکیت است ، سند مالکیت پلاک است نه خودرو،زیرا طبق قانون، پلیس راهنمایی و رانندگی پلاک را تحویل مالک خودرو می دهد. این برگه نشان می دهد که من مالک پلاکی هستم که هم اکنون روی خودرو نصب است


متأسفانه یک اختلاف نظر حقوقی درباره تنظیم سند و نقل و انتقال خودرو بین نیروی انتظامی و کانون سردفتران وجود دارد. به عبارتی برداشت ما از قانون با برداشت آنها تفاوت دارد.

این در حالی است که به راحتی می توان آن را برطرف کرد. ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب1389 می گوید:

نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی انجام می شود، دارندگان وسایل نقلیه مکلفند قبل از هرگونه نقل و انتقال وسایل مذکوردر دفاتر اسناد رسمی، ابتدا به ادارات راهنمایی و رانندگی یا مراکز تعیین شده از سوی راهنمایی و رانندگی برای بررسی اصالت وسیله نقلیه، هویت مالک، پرداخت جریمه ها و دیون معوق و تعویض پلاک به نام مالک جدید مراجعه نمایند.
تبصره1ـ نیروی انتظامی می تواند با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، امکان استقرار دفاتر اسناد رسمی را به تعداد کافی در مراکز تعویض پلاک فراهم آورد.
تبصره2ـ آیین نامه نحوه اجرای این ماده و نحوه حضور دوره ای و با رعایت نوبت برای تمامی دفاتر اسناد رسمی در مراکز تعویض پلاک توسط وزارتخانه های دادگستری و کشور و نیروی انتظامی ظرف یک ماه تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد

توجه: این ماده دارای ایین نامه ی نحوه اجرایی است که در انتهای متن قرارداده شده است. .

برگ سبز خودرو - بخش دوم ویژگی های کارت سبز - همراه با مقاله صوتی

چه بخش هایی هزینه ی دریافتی توسط دفاتر اسناد رسمی بابت ثبت سند به انها اختصاص داده میشود؟

پس به صراحت در این قانون آمده که نقل و انتقال سند خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی انجام شود. در واقع این قانون وظایف دفاتر اسناد رسمی و نیروی انتظامی را مشخص کرده است.

در قضیه ثبت سند خودرو این گونه به مردم القا شده که اگر به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید، باید پول زیادی بپردازید. این در حالی است که بخشی از پولی که بابت ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی هزینه می شود، مربوط به مالیات نقل و انتقال است که مستقیم به حساب خزانه دولت واریز می شود.

در واقع ما حقوق دولتی را وصول و به مرجع آن واریز می کنیم. بخشی نیز حق الثبت است که ۴۲ درصد این حق الثبت، سهم هلال احمر جمهوری اسلامی ایران است تا بتواند تجهیزات خود را برای امدادرسانی جاده ای به روز کند. از سوی دیگر طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده، عوارض سالیانه خودرو را باید دفاتر اسناد رسمی در هنگام تنظیم سند رسمی دریافت کنند.

مواد ۴۲ و ۴۳ این قانون و تبصره آنها نیز می گوید: دفاتر اسناد رسمی مکلفند قبل از تنظیم هر نوع سند بیع قطعی، صلح و هبه و وکالت برای فروش انواع خودروی مشمول مالیات، رسید یا گواهی پرداخت عوارض تا پایان سال قبل از تنظیم سند را دریافت کنند.


پس می بینیم که قانون مذکور نیز وظیفه تنظیم سند رسمی خودرو را بر عهده دفاتر اسناد رسمی گذاشته است. در این میان فقط مبلغی که به عنوان حق التحریر دریافت می شود، سهم سردفتر است که البته باز هم ۱۰ درصد آن باید به عنوان بیمه پرداخت شود. ۱۵ درصد نیز حق دفتریار و ۱۵ درصد هم حق کارمند است.

تفاوت سند رسمی خودرو با برگ سبزی که شناسنامه وسیله نقلیه یا سند مالکیت است در چیست؟

چند سال قبل بالای برگ های سبزرنگی که هنگام فروش خودرو به مالک ارائه می شد، نوشته بود شناسنامه وسیله نقلیه. مدتی بعد نوشتند سند مالکیت، اما در واقع این سند مالکیت پلاک است نه خودرو، چرا که همانطور که پیشتر گفتیم،طبق قانون، پلیس راهنمایی و رانندگی پلاک را تحویل مالک خودرو می دهد.

پس همان برگ سبز یا شناسنامه وسیله نقلیه یا سند مالکیت پلاک را نیز نیروی انتظامی باید تحویل دهد و این سند مالکیت پلاک محسوب می شود و هیچ ارتباطی به مالکیت خودرو ندارد

برگ سبز خودرو - بخش سوم افراد و بخش هایی که هزینه ی دریافتی توسط دفاتر اسناد رسمی بابت ثبت سند به انها اختصاص داده میشود. - همراه با مقاله صوتی

آیا میدانید سند رسمی خودرو با برگ سبز چه تفاوتهایی دارد؟

سال ها قبل که بحث پلاک ملی مطرح نبود و پلاک با تغییر مالکیت خودرو تغییر پیدا نمی کرد، دفاتر وقتی سند خودرو را تنظیم می کردند، یک نسخه هم برای راهنمایی و رانندگی ارسال می کردند که مشخصات کارت خودرو به طور کامل تغییر می کرد.

البته دفترچه ای هم وجود داشت که راهنمایی و رانندگی آن را به مالک می داد و در آن ستونی تعبیه شده بود که با هر نقل و انتقال مشخصات توسط دفاتر اسناد رسمی در آن دفترچه ثبت می شد تا اگر نام مالک خودرو را از آنها استعلام کردند، بتوانند پاسخگو باشند، چرا که استعلام ها همیشه از نیروی انتظامی صورت می گیرد.

در حال حاضر نیز در تبصره های ۲۹ قانون مذکور آمده: نیروی انتظامی با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می تواند امکان استقرار دفاتر را در مراکز تعویض پلاک فراهم کند، چرا که یکی از مشکلات مسئولان این بود که مردم برای ثبت سند خودرو باید به دو مرکز مراجعه کنند. از این رو قانونگذار امکان استقرار دفاتر اسناد رسمی را در این مراکز پیش بینی کرده است.


پس ما باید این نکته را برای مردم روشن کنیم که از زمانی که پلاک ملی شده است، شخص می تواند فقط مالک پلاک باشد و خودرویی هم نداشته باشد یا ممکن است در مرکز تعویض پلاک، فردی مالک ۱۰ پلاک باشد اما در اصل فقط یک خودرو داشته باشد، پس مالک پلاک به طور الزامی مالک خودرو نیست.

برگ سبز خودرو سند پلاک است نه سند خودرو. این برگه نشان می دهد که من مالک پلاکی هستم که در حال حاضر روی خودرو نصب است.

مدتی قبل، نیروی انتظامی اعلام کرد که تنظیم سند خودرو اختیاری است، یعنی مردم را برای مراجعه به دفاتر اسناد رسمی به منظور تنظیم سند خودرو مختار دانسته بودند، اما باید پرسید اگر این امر اختیاری است، چرا قانونگذار برای آن قانون تصویب کرده است؟
این حرف مثل این است که بگویند عبور از چراغ قرمز اختیاری است، اگر دلتان می خواهد می توانید از چراغ قرمز عبور کنید. خب در این صورت فلسفه وجودی پلیس و قانون زیر سؤال می رود چون مبنای عمل، اختیار می شود.

در مورد تنظیم سند خودرو، موضع مجلس به عنوان قوه قانونگذار مشخص است و اعلام کرده که وظیفه تنظیم سند خودرو با دفاتر اسناد رسمی است. ریاست قوه قضائیه هم با صراحت این موضوع را اعلام کرده و حتی به نیروی انتظامی تذکر داده است که تنظیم سند خودرو با دفاتر اسناد رسمی است. سازمان بازرسی کل کشور هم بارها به این موضوع ورود کرده و به نفع دفاتر اسناد رسمی موضع گیری کرده است. البته اطلاع رسانی اشتباه به مردم نیز عامل این نا آگاهی است، چرا که چندی قبل پلیس اعلام کرد بر اساس رأی دیوان عدالت اداری ما مسئول تنظیم سند خودرو هستیم.

برگ سبز خودرو - بخش چهارم تفاوت سند رسمی خودرو با برگ سبز - همراه با مقاله صوتی

اگر فقط به گرفتن کارت سبز کفایت کنم و سند رسمی نزنم مشکلی برایم پیش میاید؟

در صورتی که اصل ماجرا این بوده که کانون سردفتران و دفتریاران شکایتی طرح کردند مبنی بر اینکه مراکز تعویض پلاک اعلام کرده اند ما برای تعویض پلاک نیازی به سند قطعی منقول مالک قبلی نداریم و این شرط را از مدارک حذف کرده اند.

بر همین اساس شکایتی در دیوان عدالت اداری مطرح و رسیدگی شد و دیوان نیز رأی صادر کرد که این در صلاحیت خود راهنمایی و رانندگی است که برای تعویض پلاک چه مدارکی لازم دارد و ربطی به کانون سردفتران ندارد. همین موضوع و رأی صادره باعث شد این شبهه پیش آید که نیروی انتظامی مسئول تنظیم سند خودرو است.

از دیگر مواردی که به شکل صحیح به مردم اطلاع رسانی نشده، این است که با برگ سبز خودرو حتی وکالتی هم نمی توان تعویض پلاک انجام داد، چون یک سند عادی محسوب می شود یا با این برگ سبز نمی توان خودرو را در رهن گذاشت، چون سند رسمی نیست.

اما ما خودروهایی داریم که قیمتش از ملک هم بیشتر است و برخی خودروهایشان را در رهن می گذارند اما وقتی به دفترخانه مراجعه می کنند چون سند رسمی ندارند نمی توانیم برایشان کاری انجام دهیم و باید برود مالک یا مالکان قبلی را پیدا کند تا سند رسمی تنظیم شود حال اگر مالک قبلی فوت کرده یا خارج از کشور باشد به دردسر می افتد و کار به دادگاه و مراجع قضایی کشیده می شود


در کل باید گفت این قانون است که مشخص می کند چه مرجعی مسئول تنظیم سند رسمی خودرو است که البته در حال حاضر دفاتر اسناد رسمی را مکلف به این کار کرده است. متأسفانه سرپیچی از قانون یا اطلا ع رسانی اشتباه مردم را گمراه می کند و به دردسر می اندازد.

چرا که ما در دفترخانه ها روزانه با چندین مورد از مشکلات مردم روبه رو هستیم که بر اثر ناآگاهی مردم از قوانین یا اطلاع رسانی و راهنمایی اشتباه دچار سردرگمی و مشکلات بسیاری شده اند. به عنوان مثال خودرویی داشته ایم که چهار یا پنج دست معامله شده بدون اینکه سند رسمی داشته باشد اما نفر آخر که آدم آگاهی بوده هنگام خرید خودرو می گوید من سند رسمی می خواهم و زمانی که به دفترخانه مراجعه می کنند به او گفته می شود باید هر چهار یا پنج مالک قبلی را بیاورد و این تازه اول ماجرا است که چگونه مالکان قبلی را پیدا کند و این منوط به آن است که همه مالکان قبلی زنده باشند وگرنه مشکلات چندین برابر خواهد شد.

متأسفانه در مراکز تعویض پلاک مالکان را ملزم به مراجعه به دفترخانه نمی کنند. از طرفی وقتی مالک برای تنظیم سند رسمی به دفترخانه مراجعه می کند و از هزینه اش مطلع می شود ترجیح می دهد با همان مبلغ اندکی که در مراکز تعویض پلاک پرداخته و برگ سبز خودرو را دریافت کرده به عبارتی کارش را بگذراند و دیگر به فکر تبعات بعدی آن نخواهد بود.

برگ سبز خودرو - بخش پنجم معایب گرفتن صرفا برگ سبز خودرو به جای سند رسمی زدن- همراه با مقاله صوتی

برای سند زدن خودرو ام به مشکل برخوردم آیا راه حلی دارید؟

در حال حاضر با توجه به اینکه تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی الزامی شده آمار کسانی که به دفترخانه ها مراجعه می کنند تا برای خودروهایشان سند رسمی بگیرند رو به افزایش است.

اما به دلیل آنکه اغلب مالکان قبلی خودروها در دسترس نیستند متأسفانه کارها به مشکل بر می خورد. چون مالک قبلی به طور حتم باید باشد وگرنه خریدار فقط در صورت داشتن مبایعه نامه ای که سلسله ایادی در آن مشخص شده باشد می تواند به دادگاه مراجعه و درخواست الزام به تنظیم سند رسمی کند که ممکن است ماه ها طول بکشد.

در مورد فروش خودروهایی که به شکل قسطی از نمایندگی های فروش خودرو خریداری می شود چه قوانینی حاکم است؟

برای فروش این خودروها می توان وکالت فروش تنظیم کرد یعنی در متن سند وکالت به این نکته اشاره می کنیم که پس از فک رهن و رفع موانع قانونی می توان این خودرو را انتقال داد. یعنی مالک به خریدار، وکالت فروش می دهد اما تا موانع رفع نشود و با شرکت سازنده یا واردکننده خودرو تسویه حساب نکنید، سند به نام خریدار منتقل نمی شود. یک راه دیگر هم این است از شرکتی که خودرو در رهن آن است مجوز دریافت و با آن سند انتقال تنظیم کرد. در غیر این صورت سند قطعی انتقال تا زمانی که در رهن است، نمی شود تنظیم کرد.


پیشنهاد شما برای حل مشکل ثبت سند خودرو چیست؟

همه کسانی که در این مدت مردم را به اشتباه انداخته اند و باعث ایجاد مشکل برای مردم شده اند باید بدانند که هم مسئولیت قانونی و هم مسئولیت شرعی متوجه آنها است. تصور کنید پدری بچه اش بیمار است و نیاز مبرم به فروش وسیله نقلیه اش دارد وقتی به دفترخانه مراجعه می کند چون سند رسمی مالک قبلی را ندارد ما نمی توانیم سند تنظیم کنیم پس چه کسی جوابش را می دهد؟ بنابراین از هر جا جلوی ضرر را بگیریم منفعت است. ثبت سند خودرو درمراکز تعویض پلاک به نحوی که مسئولان نیروی انتظامی اعلام کرده اند تضییع حق ملت و دولت است. به عنوان مثال هزینه تعویض پلاک یک پراید در مراکز نیروی انتظامی با هزینه تعویض پلاک یک پورشه تفاوت چندانی ندارد حال آنکه این هزینه در دفترخانه متفاوت است.

پیش از این توضیح دادیم که این پول در دفترخانه چگونه و برای چه مواردی هزینه می شود که بیشتر آن سهم دولت است و به خزانه واریز می شود. پس اگر سند در دفترخانه تنظیم نشود حق دولت هم ضایع می شود.

یعنی مالیات نقل و انتقال، حق الثبت، هزینه صدور سند الکترونیکی، مالیات بر ارزش افزوده و سهم هلال احمر همه از بین می رود که البته اینها زیرساخت های کشور را آماده می کند و برای خدمات رسانی به مردم هزینه می شود. پس باید با اطلاع رسانی صحیح جلوی ضرر را بگیریم.

برگ سبز خودرو - بخش ششم راه حل برطرف کردن مشکل ثبت سند خودرو - همراه با مقاله صوتی

آیا مزایای سند رسمی خودرو نسبت به برگ سبز را میشناسید؟

متأسفانه این تصور برای مردم ایجاد شده که سند پلاک همان سند خودرو است در حالی که اینگونه نیست و تا زمانی هم که سند رسمی خودرو نداشته باشیم مالک خودرو محسوب نمی شویم بلکه فقط مالک پلاک خودرو هستیم. طبق قانون، راهنمایی و رانندگی مرجع وصول حق الثبت نیست یعنی نمی تواند حقوق دولتی را دریافت و به حساب مربوطه واریز کند پس حقوق دولت ضایع می شود. از سوی دیگر ما بحث ممنوع المعامله ها را داریم.

امروزه که خودروهای میلیاردی در کشور داریم اگر فروشنده ای ممنوع المعامله باشد مرکز تعویض پلاک متوجه موضوع نمی شود چرا که دادستانی اسامی ممنوع المعامله ها را به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ارسال می کند و سازمان نیز آنها را در اختیار دفاتر اسناد رسمی قرار می دهد.

ما به محض اینکه وارد سیستم سازمان ثبت شویم از اسامی ممنوع المعامله ها، محجورین و اموال توقیفی مطلع می شویم و این در حدود اختیارات سازمان ثبت اسناد و املاک است نه نیروی انتظامی.

بدون شک به هر کسی به فراخور مأموریتی که دارد امکانات می دهند. مأموریت پلیس نیز مشخص است. مهم تر از آن اینکه در نیروی انتظامی هم مأموریت ها فرق می کند. راهنمایی و رانندگی یک وظیفه دارد، کلانتری ها یک مأموریت و آگاهی و اداره گذرنامه و غیره هم مأموریت های خاص خود را دارند و نمی توانند در حوزه های یکدیگر ورود پیدا کنند.


تنظیم سند خودرو امری تخصصی است که نیاز به سواد خاصی دارد چون به شاخه های مختلفی تقسیم می شود که نیاز به تخصص دارد. همانگونه که یک سر دفتر نمی تواند کار یک مأمور راهنمایی و رانندگی را انجام دهد. پس خوب است که هر کسی کاری که قانون به او محول کرده بدرستی انجام دهد و با سرپیچی از قانون برای مردم گرفتاری ایجاد نکند.

ضمن اینکه سازمان بازرسی کل کشور به صراحت اعلام کرده نقل و انتقال سند مالکیت خودرو در صلاحیت دفاتر اسناد رسمی است.

نقل و انتقال خودرو و شماره گذاری

پس از تنظیم قرارداد میان فروشنده و خریدار، اولین قدم در جهت رسمی کردن معامله ی انجام شده آن است که پیش از مراجعه به دفترخانه ی اسناد رسمی، هر دو طرف به همراه خودرو به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند و در آنجا با ارائه ی مدارک لازم، نسبت به فک پلاک قبلی خودرو اقدام و با دریافت پلاک جدید برای خریدار، آن را روی خودرو نصب کنند.

اگر یکی از دو طرف معامله به هر دلیلی نخواهد یا نتواند دیگری را جهت تعویض پلاک همراهی کند، باید با حضور در دفاتر اسناد رسمی، تقاضای تنظیم وکالت نامه جهت تعویض پلاک کند. در این زمینه دو نوع وکالت قابل تنظیم است که متناسب با نظر فروشنده انتخاب می شود:

برگ سبز خودرو - بخش هفتم مزایای سند رسمی خودرو نسبت به برگ سبز - همراه با مقاله صوتی

نحوه نقل وانتقال خودرو و مدارک لازم جهت شماره گذاری خودروهای داخلی را میدانید؟

وکالت نامه کاری و تعویض پلاک: خریدار با در اختیار داشتن این وکالت نامه که فروشنده ی خودرو آن را امضا کرده است؛ به مراکز تعویض پلاک مراجعه می کند و بدون نیاز به حضور وی، تمامی مراحل فک و دریافت پلاک جدید را به تنهایی انجام می دهد؛ اما جهت نقل و انتقال نهایی خودرو در دفاتر اسناد رسمی، فروشنده نیز باید حضور یابد و خریدار بدون حضور فروشنده و به صرف داشتن این وکالت، قادر به انتقال نهایی سند نخواهد بود.
تنظیم وکالت فروش خودرو: در این شرایط خریدار به عنوان وکیل فروشنده، تمامی مراحل نقل و انتقال از تعویض پلاک تا حضور در دفترخانه و دریافت سند قطعی جدید را بدون نیاز به حضور فروشنده انجام می دهد.

خریدار به همراه فروشنده یا با در اختیار داشتن وکالت نامه از طرف وی به همراه خودرو به مراکز تعیین شده توسط نیروی انتظامی مراجعه می کند و درخواست فک پلاک قدیمی و صدور پلاک جدید را می دهد.

مدارک لازم جهت شماره گذاری خودروهای داخلی



حضور دو طرف معامله (خریدار، فروشنده یا نماینده قانونی آن ها) به همراه خودرو
اصل مدارک احراز هویت فروشنده و خریدار (اصل شناسنامه جدید یا کارت ملی هوشمند)
اصل سند مالکیت خودرو صادرشده توسط پلیس راهور ناجا


اصل سند فروش کارخانه سازنده (تولید داخل)
اصل کارت شناسایی خودرو
ارائه گواهی عدم خلافی
مدارک احراز سکونت خریدار
بیمه شخص ثالث
واریز هزینه نقل و انتقال خودرو به خزانه داری کل، نزد بانک ملی ایران
پرداخت هزینه پستی جهت ارسال کارت مشخصات خودرو

شرایط و مدارک احراز سکونت

بنا به اطلاعات مندرج در سایت پلیس راهور، جهت احراز محل سکونت، خریدار خودرو باید در زمان حضور در مراکز شماره گذاری، یکی از مدارک زیر را به جهت اثبات آدرس محل سکونت اعلامی به همراه داشته باشد:

برگ سبز خودرو - بخش هشتم چگونگی نقل وانتقال خودرو و مدارک لازم جهت شماره‌گذاری خودروهای داخلی - همراه با مقاله صوتی

شناختی از شرایط و مدارک لازم جهت احراز محل سکونت خریداردارید؟


سند مالکیت منزل مسکونی به نام مالک وسیله نقلیه به همراه یک فیش (آب، برق یا گاز)
سند اجاره منزل مسکونی به نام مالک وسیله نقلیه همراه با کد رهگیری از سامانه املاک و مستغلات کشور
جواز کسب معتبر به همراه یک فیش (آب، برق یا گاز)
سند مالکیت واحد مسکونی به نام همسر مالک وسیله نقلیه به همراه یک فیش (آب، برق یا گاز)
سند (استیجاری - ملکی) به نام پدر یا مادر در صورت سکونت مالک در منزل والدین
گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان همراه با تأییدیه ی آموزش و پرورش منطقه با ذکر آدرس محل سکونت والدین
دفترچه بیمه تأمین اجتماعی معتبر مربوط به شهرستان محل اخذ کد پلاک


اصل فیش آب، برق یا گاز به نام متقاضی و به تاریخ روز (به عنوان مدارک تکمیلی)
تأییدیه ممهور به مهر شورای محل یا روستا مطابق محل صدور شناسنامه
مدرک معتبر مربوط به منزل مسکونی در زمین های اوقافی، روستایی که به تأیید شورای اسلامی محل رسیده باشد.

نامه های رسمی از ادارات عشایر و امور روستایی سازمان جهاد کشاورزی (عشایر)
گواهی اشتعال به خدمت ویژه کارکنان دولت و نیروهای مسلح همراه با تأییدیه واحد مربوطه همراه با ذکر آدرس محل سکونت کارکنان
شرکت ها، سازمان ها و کارخانجات، بر اساس اساسنامه و روزنامه های رسمی که حداکثر دو سال از تاریخ ثبت روزنامه نگذشته باشد و همچنین بر اساس شهرستان محل ثبت شرکت با ذکر آدرس دقیق محل فعالیت
در رابطه با شرکت ها، سازمان ها و کارخانجاتی که دارای شعبه یا دفاتر در سایر شهرستان ها (به غیراز شهری که سازمان، کارخانه یا شرکت در آنجا به ثبت رسیده است) باشند، باید بر اساس مندرجات اساسنامه و روزنامه رسمی آن ها با ذکر آدرس دقیق محل شعبه پس از تأیید توسط اداره ثبت شرکت های شهر مد نظر، اقدام شود.

برگ سبز خودرو - بخش نهم شرایط و مدارک لازم جهت احراز محل سکونت خریدار- همراه با مقاله صوتی

معرفی مدارک لازم جهت شماره گذاری خودروهای وارداتی و مراحل نقل و انتقال خودرو در مراکز شماره گذاری؟

مدارک لازم جهت شماره گذاری خودروهای وارداتی

جهت دریافت پلاک خودروهای وارداتی، علاوه بر مدارک اشاره شده در قسمت قبل موارد زیر نیز باید در زمان حضور در مراکز شماره گذاری توسط خریدار به کارشناسان مرکز ارائه شود.

ارائه کاردکس برای خودروهایی که توسط شرکت های مجاز وارد شده اند
ارائه اسناد گمرکی (پروانه گمرکی یا گواهینامه گمرکی)
پرداخت دیون دولتی (عوارض گمرکی - شهرداری - دارایی)
بیمه شخص ثالث



مراحل نقل و انتقال خودرو در مراکز شماره گذاری



جهت نقل و انتقال خودرو در مراکز شماره گذاری، باید ابتدا فک پلاک فعلی خودرو انجام شود و سپس پلاک جدید صادر و روی خودرو نصب شود. مراحل این کار از لحظه ی ورود به محل را می توان در ۱۲ مرحله و به شرح زیر بیان کرد.



مراجعه به اطلاعات و نوبت دهی و تعیین دفتر خدمات دولت الکترونیک
مراجعه به غرفه یا دفتر تعیین شده و ارائه مدارک لازم و بررسی مدارک متقاضیان توسط کارشناس حقوقی
اخذ فرم بازدید فنی خودرو از دفتر تعیین شده
بازدید فنی خودرو توسط کارشناس مرکز (تأیید اصالت خودرو)
ارائه گواهی عدم خلافی در صورت داشتن تخلف
پرداخت وجه پلاک برابر تعرفه و واریز به حساب خزانه نزد بانک ملی
مراجعه به دفتر مربوطه جهت دریافت تأییدیه نقل و انتقال و سند مالکیت خودرو
مراجعه به محل مربوطه جهت فک پلاک خودرو
مراجعه به انبار پلاک و تحویل پلاک قدیم و اخذ پلاک جدید
مراجعه به محل نصب جهت نصب پلاک جدید
مراجعه به در خروج با ارائه قبض ورود به پارکینگ و خروج از مرکز



مدارک لازم جهت صدور المثنی کارت، سند و پلاک خودرو



در صورتی که مدارک اصلی خودرو یعنی کارت مشخصات و برگ سبز خودرو و همچنین پلاک خودرو، مفقود شود یا به سرقت رود؛ مالک خودرو باید در کمترین زمان ممکن نسبت به دریافت المثنی اقدام کند. مدارک لازم جهت درخواست صدور المثنی متناسب با نوع مدرک، در جدول زیر قابل مشاهده است.

برگ سبز خودرو - بخش دهم مدارک لازم جهت شماره‌گذاری خودروهای وارداتی و مراحل نقل و انتقال خودرو در مراکز شماره‌گذاری- همراه با مقاله صوتی

شناخت باید ها و نباید های خرید و فروش خودرو با وکالتنامه!

ذکر برخی نکات در مورد خدمات یادشده :

چنانچه اطلاعات و مشخصات خودرو توسط کارکنان مرکز تعویض پلاک یا شماره گذاری به اشتباه درج شده باشد؛ مراجعه کننده وجهی را جهت دریافت خدمات در جهت اصلاح مشخصات خودرو پرداخت نخواهد کرد.
تعرفه خدمات متناسب با نوع خدمت درخواستی متفاوت است که مبلغ مربوطه باید به حساب خزانه بانک مرکزی نزد بانک ملی ایران واریز شود. تنها در مورد صدور المثنی تأییدیه نقل و انتقال خودرو، هزینه خدمات باید به نام بنیاد تعاون ناجا نزد بانک ملی ایران، واریز شود
در صورت مفقودی سند مالکیت خودرو یا همان برگ سبز، باید ۱۰ روز پیش از اقدام و مراجعه جهت درخواست صدور المثنی، یک نوبت آگهی مبنی بر فقدان شناسنامه مالکیت خودرو در روزنامه های کثیرالانتشار توسط مالک، درج شود. در زمان مراجعه، علاوه بر مدارک اشاره شده در جدول فوق، این آگهی نیز باید تحویل کارکنان مرکز شماره گذاری شود.

چطور سند بزنیم؟

برای گرفتن برگ سبز خودرو باید اصل کارت ملی و شناسنامه طرفین معامله، اسناد مالکیت خودرو (کارت ماشین، بیمه نامه شخص ثالث، برگه کمپانی و یا برگه گمرک سند یا قرارداددفتر خانه ای برگ سبز یا همان شناسنامه قبلی خودرو)، رسید مفاصا حساب عوارض خودرو و رسید عدم خلافی را به مراکز فک پلاک و صدور سند تحویل دهید.

با داشتن این مدارک دو طرف معامله یا وکلای قانونی آن ها می توانند به مراکز فک پلاک و صدور سند مراجعه و برگه سبز جدید را دریافت کنند. بعد از انتقال شناسنامه خودرو به مالک جدید می توانند به دفترخانه ثبت اسناد بروند و سند خودرو را به نام فرد جدید بزنند. هزینه سند زدن در دفاتر اسناد رسمی طبق عرف به عهده فروشنده است مگر خلاف آن توافق شود. دقت کنید که سند زدن در دفترخانه ها مشروط به گرفتن برگ سبز به نام مالک جدید است و قبل از آن انجام نمی شود.

باید و نبایدهای خرید و فروش خودرو با وکالت نامه

1-می توانید خودرو را با گرفتن وکالتنامه از فروشنده اصلی بخرید.

در این شرایط باید با فروشنده به دفترخانه ثبت اسناد رفته و از او وکالتنامه ای بگیرید که به شما اجازه می دهد به جای او، خودرو را فک پلاک کرده و به نام خودتان بزنید. اینکه چه کسی باید هزینه وکالتنامه ها را بپردازد نیز کاملا توافقی بین خریدار و فروشنده مشخص می شود، اما معمولاً آن کسی که درخواست کرده خودرو وکالتی فروخته شود، هزینه ها را هم تقبل می کند.

2-اگر قرار است خودرویتان را به صورت وکالتنامه ای بفروشید مورد زیر را توصیه می کنیم

حتما در وکالتنامه زمانی را برای انتقال سند مشخص کنید و این شرط را ذکر کنید که اگر در این زمان سند قطعی صادر نشود وکالت باطل می شود. چرا؟ چون با وجود وکالتی که شما به خریدار جدید داده اید ممکن است او از سند زدن خودداری کند و همچنان با پلاک شما و خودرویی که اسناد و مدارک آن به نام شماست، تردد کند. در این حالت در صورت وقوع هر نوع جرم، تخلف یا تصادف، پلیس اول سراغ شما می آید و شما مجبور خواهید شد کلی سند و مدرک رو کنید که این خودرو را وکالتی فروخته اید. پس بهتر است از همان اول میختان را محکم بکوبید.

3-شاید این سئوال مطرح شود که آیا کسی که وکالتی خودرو را از شما خریده می تواند بدون آنکه به نام خودش سند بزند، خودرو را به فرد دیگری بفروشد؟ پاسخ این سئوال بستگی به نوع وکالتنامه دارد. اگر در وکالتنامه نوشته شده باشد حق توکیل به غیر دارد یعنی می تواند وکالتش را به شخص دیگری بدهد و به زبان ساده تر، خودرو را وکالتی بفروشد. دلال ها معمولا از این روش برای خرید و فروش خودروها استفاده می کنند ولی ما توصیه می کنیم تن به چنین وکالتنامه ای ندهید، چون در صورت بروز مشکل، اگر خودرو چند دست چرخیده باشد باز هم برای حل مسئله باید به مالک اولیه رجوع کرد.


آیین نامه اجرایی ماده (29) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی

ماده1ـ در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

الف ـ بررسی اصالت وسیله نقلیه: مطابقت مشخصات و مختصات فنی وسیله نقلیه با اسناد مسلم الصدور و سوابق شماره گذاری توسط کارشناس راهنمایی و رانندگی.

ب ـ تعویض پلاک: فک پلاک متعلق به مالک از روی وسیله نقلیه و اختصاص پلاک به منتقل الیه و ثبت اطلاعات منتقل الیه به عنوان آخرین مالک در سامانه شماره گذاری و صدور سند مالکیت و کارت شناسایی خودرو و نصب پلاک مربوط به مالک جدید بر روی وسیله نقلیه.

پ ـ دیون معوق: مالیات و عوارض پرداخت نشده وسیله نقلیه تا زمان تعویض پلاک.

ت ـ جریمه ها: جریمه های مربوط به تخلفات رانندگی با وسیله نقلیه مورد معامله تا زمان انتقال مالکیت.

ث ـ مراکز تعویض پلاک: مراکز خدمات خودرویی که با مجوز و تحت نظارت راهنمایی و رانندگی فعالیت می نمایند.

ماده2ـ دارندگان وسایل نقلیه یا نماینده قانونی آنان مکلفند قبل از هر گونه نقل و انتقال وسیله نقلیه در دفاتر اسناد رسمی، ابتدا با در دست داشتن مدارک مالکیت وسیله نقلیه به ادارات راهنمایی و رانندگی و یا مراکز تعویض پلاک مراجعه نمایند.

ماده3ـ ادارات راهنمایی و رانندگی و مراکز تعویض پلاک مکلفند نسبت به بررسی و احراز اصالت وسیله نقلیه، هویت دارندگان وسایل نقلیه، اخذ گواهی دیون معوق، جریمه های رانندگی و تعویض پلاک به نام مالک جدید اقدام نمایند.

تبصره ـ چنانچه وسیله نقلیه فاقد اصالت تشخیص داده شود یا دارای منع قانونی نقل و انتقال باشد پلاک آن تعویض نمی شود.

ماده4ـ دفـاتر اسناد رسمی مجاز به صدور سند نقل و انتقال وسیله نقلیه قبـل از مراجعه دارنـدگان وسایل نقـلیه به ادارات راهنـمایی و رانندگی و یا مراکز تعویض پلاک نمی باشند.

ماده5 ـ راهنمایی و رانندگی موظف است به منظور سهولت و تسریع در اجرای این آیین نامه نسبت به پیش بینی استقرار واحدهای اجراییات، باجه های بانکی یا دستگاههای خودپرداز به منظور پرداخت جرایم رانندگی و دیون معوق در مراکز تعویض پلاک اقدام نماید.

تبصره ـ بانک مرکزی جمـهوری اسلامی ایران هماهنگی لازم را جهت استقرار باجه هـای بانکی در مراکز تعویـض پلاک در صـورت درخواست راهـنمایی و رانندگی به عمل می آورد.

ماده6 ـ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (راهنمایی و رانندگی) می تواند با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور امکان استقرار دفاتر اسناد رسمی را به تعداد کافی در مراکز تعویض پلاک فراهم آورد.

تبصره1ـ در صورت موافقت و اعلام نیروی انتظامی با استقرار دفاتر اسناد رسمی در مراکز تعویض پلاک، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نسبت به تعیین و اعلام فهرست دفاتر اسناد رسمی به نیروی انتظامی اقدام می نماید.

تبصره2ـ حضور دوره ای دفاتر اسناد رسمی در مراکز یادشده هفتگی بوده و تمدید آن با رعایت نوبت بلامانع است.

ماده7ـ وسایل نقلیه وارداتی و خودروهای ساخت داخل که سابقه شماره گذاری در سامانه راهنمایی و رانندگی ندارند مشمول این آیین نامه نمی باشند.

برگ سبز خودرو - بخش یازدهم باید ها و نباید های خرید و فروش خودرو با وکالتنامه- همراه با مقاله صوتی

درخصوص برگ سبز خودرو ممکن است با پرسش هایی ازجمله:سند دو برگی خودرو یعنی چی یا منظور از سند دو برگی خودرو چیست ،شناسنامه خودرو چیست و شناسنامه مالکیت خودرو و... مواجه شویم که امید است مقاله ی مذکور سوالات شما عزیزان را در این خصوص پاسخگو بوده باشد.

مسئولیت مقرر در قانون بیمه اجباری ، ناظر به مسئولیت دارنده وسیله نقلیه است، اما مقررات دیگری در حقوق ایران وجود دارد که ناظر به مسئولیت راننده است. در مورد ماده ۳۶۶ قانون مجازات اسلامی ، باید به نکاتی توجه کرد: ادامه...

طبق نظر پلیس راهور، برگ سبزی که تحت عنوان سند مالکیت هنگام معامله خودرو صادر شده؛ سند قطعی خودرو محسوب می شود و دیگر نیازی به ثبت سند در دفاتر رسمی و پرداخت هزینه اضافه توسط طرفین برای صدور سند نیست و این کار را برای طرفین خیلی راحت می کند. در این مقاله قصد داشتیم شما را با شناسنامه خودرو چیست، شماره دفترچه مالکیت خودرو چیست آشنا کنیم. ممنون از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید.

سایت حقوقی احقاق تصمیم گرفت مقاله های حقوقی بسیاری را در این زمینه منتشر کند و اگر شما به دنبال مشاور حقوقی هستید می توانید به مدارک لازم برای مشاور حقوقی خوب مراجعه کنید.




نظرات کاربران


علی -  20 بهمن 1400
برای پیگیری برگ سبز خودرو یا شناسنامه خودرو میتوانید با شماره 48213751-021 مرکز شماره گذاری مستقر در ایران خودرو آقای علینژاد. یا شماره 48213750-021 آقای سرهنگ بابایی. یا شماره 48213752-021 خانم یوسفی یا خانم فرقانی تماس بگیرید. در صورت داشتن هرگونه شکایت میتوانید با شماره 44262248-021 بازرسی شرکت راهگشا تماس بگیرید.

تیم محتوای احقاق -  03 تیر 1399

رضااسدی -  12 دی 1402
این همه مطلب خوندم ولی منظور از سند دو برگی رو نفهمیدم چیه

تیم محتوای احقاق -  30 دی 1402
سلام وقت بخیر ....سنده که در دفاتر اسناد رسمی برای خودرو صادره میشه که برگ سبز و سند خودرو می گویند. برگ سبز رو نیروی انتظامی (تعویض پلاک ) میده و سند رو دفاتر اسناد رسمی.

فردین شکری -  29 آبان 1401
سلام خسته نباشید پدرم درسال ۱۳۹۹یک دستگاه پژوو ۴۰۵ خریداری کرد و برای کار من که فرزندشم فقط یک وکالت پلاک بهم داد من هم تعویض پلاک کردم وسند رسمی دفتر خانه ای که الان ۱۴۰۱ بنام پدرم هست ولی بدلیل اختلاف با خانومم از طریق پلاک ماشینو توقیف کردن درصورتی که سند رسمی بنام پدر بنده نه وکالت فروش نه تامل اختیار دارم بخاطر اینکه قانون جدید اومده برگ سبز سند اومدن از طریق پلاک ماشینو توقیف کردن در صورتی که سال ۹۹ این وکالت تعویض پلاک داده شده و پدر بنده بعنوان اعتراض ثالث به عملیات اجرایی لاحیه داده و در دادگاه بدوی رای رد کردن و تجدید نظر کردیم برای استان ممنون میشم بگین چی میشه چون اختلاف سنگینی بینمون ایجاد شده برا توقیفی که شده

ش ن -  13 بهمن 1400
ممنون از توضیحاتتون ولی هیچ توضیحی راجع به سند دوبرگی در سایت یا در مطلب شفاهی وجود ندارد در حالیکه 5 بار به آن اشاره کرده اید که توضیح می دهید

تیم محتوای احقاق -  21 دی 1400

سلام وقت بخیر ....سنده که در دفاتر اسناد رسمی برای خودرو صادره میشه که برگ سبز و سند خودرو می گویند. برگ سبز رو نیروی انتظامی (تعویض پلاک ) میده و سند رو دفاتر اسناد رسمی.


احمدنویدحیدری -  29 مهر 1401
با سلام من سال ۹۳خودروی تیبا از نمایندگی سایپا خریداری کردم فقط موقع تحمیل خودرو پلاک دادن و گفتن بقیه مدارک به درب منزل ازطریق پست ارسال خواهد شد که کارت سوخت ارسال شد وبعدازدوسال برگه فروش موقت را نمایندگی از من گرفت و سند مالکیت اصل را تحویل داد و تا بحال از برگ سبز خبری نشد ودراکثر جاها بغلت عدم کارت سبز از بعضی خدمات محروم هستم لطفا بعد از شش سال کجا مراجعه وبا چه مدارکی

نورمحمد گراوند  -  22 اسفند 1401
باسلام خدمت شما بنده درتاریخ ۱۵ .۱۰ .۹۴ یک خودرو سمند اقساط از نمایندگی ایران خودرو به شماره تهران خریداری کردم که تا الان یعنی مورخه ۲۹ .۹ .۱۳۹۹ کارت سبز خودرو دریافت نکردم چکارکنم لازم به ذکراست که اقساط آن یک سال پیش تمام وتسویه شده ممنون میشم پاسخ سوالم رو بدهید

فرهاد -  18 خرداد 1402
با سلام، در مفهوم سند تک برگ ودو برگ، آیا منظور از سند تک برگ فقط برگ سبز بدون داشتن سند رسمی است؟ و سند دو برگ ،داشتن هم برگ سبز و هم سند اصلی است ؟ یا منظور چیز دیگه است،، لطفا پاسخ دهید

محمود موسوی -  18 خرداد 1402
با سلام و احترام- چند انتقاد به مطالبی که نوشتین داشتم: 1- وقتی روی برگ سبز به صراحت نوشته شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه چرا شما آنرا به سند مالکیت پلاک تعبیر میکنید. اصلا سند مالکیت پلاک چه معنی میده. پلاک بدون در نظر گرفتن وسیله نقلیه ذاتا موجودیت ندارد که براش سند مالکیت هم قائل بشیم. اگر دلیل شما را فرضا صحیح در نظر بگیریم پس بایستی برای پلاکهای قبلی افراد که در انبار پلاک مراکز تعویض نگهداری میشه سند مالکیت صادر بشه که همچین چیزی نداریم. 2- استدلال کردین که چون پلاک خودرو رو پلیس راهنمایی و رانندگی تحویل مالک خودرو میدهد پس برگ سبز سند مالکیت پلاک هست و نه سند مالکیت خودرو. حال سوال من اینه که آیا دفاتر اسناد رسمی خودرو را تحویل خریدار میدهند که اسناد مالکیت را آنها باید صادر کنند؟ 3- اگر برگ سبز برای مالکیت پلاک صادر میشود چه لزومی به درج مشخصات خودرو مشخصی در آن هست. 4- اشاره کردین به مراجع قانونی مختلف که دفاتر اسناد رسمی رو ملزم به صدور سند کردن و رای به نفع دفاتر صادر شده ولی بنظر میرسه از قلم جا انداختین که مراجعه به دفاتر اسناد برای ثبت نقل و انتقال خودرو اختیاری است و نه الزامی. 5- خودرو به عنوان یک کالا تعریف میشود چه معنی داره که برای یک کالا دو مرجع سند مالکیت صادر کنند. 6- در قبال تخلفات احتمالی نقل و انتقال دفاتر اسناد رسمی به عنوان مرجع ذیصلاح صدور سند مالکیت چه مسئولیت و تعهداتی دارن؟ 7- واقعیت داستان اینه که حجم معاملات خودرو در کشور بسیار بالاست و دولت و دفاتر درامد خیلی بالایی از این نقل و انتقال دارن. دفاتر نمیخان این منبع درامد رو از دست بدن

برزو. ح -  22 اسفند 1401
سلام ودرود / با احترام مطالب شما در مورد سند کردن خودرو از طریق دفترخانه ها متین بوده لیکن نافذ نمی باشد! به یک مثال اشاره کردید و من هم با یک مثال خدمتان پاسخ میدهم : شخصی که خودرو خود را از یکی از شرکتهای خودرو سازی تحول گرفته آیا فرد بعنوان خریدار و خودرو ساز بعنوان فروشنده تا کنون رفته اند دفترخانه و سند برایشان تنظیم کنند؟ مانند همین خودرو نو که خودتان گرفتید ، آیا سند دفترخانه دارید یا فقط همان برگ سبز ؟ / درپناه حق باشید

سعید -  26 مهر 1401
دفتر داران فقژ بفکر جیب خودشون خستن والا خودر با همین روشی که در نیروی انتظامی انجام میشود در تمام دنیا هم باب است الان یک یخچال میخری بدون سند ومدرک که قیمتش از خودرو هم بیشتره همش دنبال منافع نباشید خرج تراسی برای ملت نکنید.

عماد -  22 اسفند 1401
سلام خودروی لکسوس ۲۰۱۴ خریداری کردیم همه مدارک کامل هستش فقط برگه کمپانی نداره ولی چند دست فروخته شده و سند دفترخانه دارد، تعویض پلاک انجام شد کارت سبز برای ما صادر شد،به دفترخانه مراجعه کردیم و سند رسمی هم زدیم،نبود برگه کمپانی مشکل حقوقی یا غیره برامون ایجاد میکنه یا خیر؟ ممنون از لطف شما

عماد -  22 اسفند 1401
سلام ماشین وارداتی مدل ۲۰۱۴ خریداری کردم تمام مدارک کامل هست فقط برگه کمپانی ندارد، تعویض پلاک و ثبت سند در دفترخانه اسناد رسمی انجام دادیم،بعدا امکان دارد به مشکل حقوقی یا غیره بربخوریم به دلیل نداشتن برگه کمپانی؟

احسان -  03 دی 1402
سلام من برگ سبز خودرو تازه گرفتم و در قسمت تاریخ تولد اشتباه بجای تاریخ تولد تاریخ صدور شناسنامه را زدند همونجا متوجه شدم برگشتم به غرفه که کارشناس پشت باجه فرمودند در سیستم مشخصات اصلاح میکنند منظورم تاریخ تولد ماه و روز اشتباه زدن و روی برگ سبز مشکلی نداره حالا سک هفته ای میگذره و به هرکسی که میگن روز و ماه تولدم رو اشتباه روز صدور شناسنامه زدن بجای تولد مرا می‌ترسانند حالا سوالم از شما دوستان این است که نیاز است بترسم و یا مشکلی برایم پیش نخواهد امد البته کارت ماشین هنوز نیامده ولی در سایت راهور نیز حساب تایید شده دارم که اطلاعات خودم دقیق نوشتم کد پستی تایید شده نمیدونم احتمالأ خانوم پشت باجه تاریخ تولدم اصلاح کردن برای کارت ماشین ولی برای برگ سبز باید به مرکز تعویض پلاک بروم دوباره هزینه دارد یا نیاز به مراجعه نیست سند قطعی هم زدم ماشین ممنون میشوم یک نفر مرا راهنمایی کند شماره تماسم میزارم اگه بتونید برام اس ام اس کنید چکار کنم ممنون میشم ۰۹۰۳۳۰۰۱۱۰۲