همه چیز در خصوص راننده متواری

شاید برای شما هم پیش امده باشد که در خیابان با صدای تصادفی جا خورده و با وحشت به صحنه ی تصادف بنگرید که راننده مقصر حادثه پای به فرار گذاشته است به جای کمک به فرد اسیب دیده.یکی از مواردی که بعضا رخ میدهد و اثار سوئی از خود بر جای میگذارد فرار راننده مقصر از صحنه تصادف است که در اکثر مواقع بدلیل دیر رساندن فرد  اسیب دیده به مراکز ددرمانی منجر به فوت وی میگردد.در این مقاله به بررسی فرار راننده مقصر در تصادف با ماشین یا فرد عابر پیاده خواهیم پرداخت.

چطور-از چه راهی-از کجا-چگونه ...

همه چیز در خصوص راننده متواری

مراحل اقدام قانونی در صورت فرار راننده مقصر از صحنه تصادف

اولین کار در این مورد مانند سایر تصادفات تماس با پلیس ۱۱۰ است.در این مورد چون راننده از صحنه متواری شده است چه تصادف جرحی باشد و چه خسارتی نیاز به حضور مامور کلانتری حوزه و تنظیم صورت جلسه است.

تنظیم کروکی توسط عوامل راهور نیز لازمه ی هر تصادف رانندگی است.سپس فرد زیان دیده یا بستگان درجه یک او باید به کلانتری محل وقوع تصادف مراجعه نموده و علیه راننده متواری شکایت تنظیم کنند.بعد از تنظیم شکایت،کلانتری زیان دیده را برای بررسی های پزشکی به پزشک قانونی معرفی می نماید.در صورتی که خسارت مالی باشد اصل کروکی به همراه مدارک بیمه بدنه و بیمه شخص ثالت به شرکت بیمه ارائه می گردد.باید خاطر نشان کرد در صورتی هم که صحنه بهم خورده و در زمان حادثه عامل راهور حضور نداشته باشد،کارشناسان راهور یا کارشناس رسمی دادگستری برای ترسیم صحنه معرفی شده و با حضور در محل کروکی صحنه بهم خورده را ترسیم می نمایند.پس از تکمیل پرونده از سوی کلانتری پرونده به دادسرای منطقه ارسال می گردد.

اگر تصادف غیر جرحی باشد(بدون اسیب بدنی):

اگر تصادفی غیر جرحی اتفاق بیافتد مثل این که دو وسیله نقلیه با هم تصادف کنند ولی کسی آسیبی نبیند و فقط خسارتی به خودرو وارد آید، در این موارد فرار از صحنه تصادف جرم نیست اما بدیهی است که مالک خودرو متضرر و آسیب دیده با برداشتن شماره پلاک خودرو متخلف (مقصر) می تواند در مراجع قضایی برای جبران خسارت اقامه دعوی کند.

اما اگر تصادف منجر به جراحت یا فوت شخصی شود فرار از صحنه تصادف و عدم کمک به مصدوم جرم است و قانونگذار در این خصوص به درستی سخت گیری کرده است.

در صورت فرار از صحنه تصادف اولا قاضی بر طبق قانون حق دادن تخفیف در خصوص مجازات حبس را ندارد. ثانیا قاضی دادگاه مکلف است که شخص خاطی را به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مندرج در قانون محکوم نماید به عنوان مثال اگر در تصادف با فرض وجود تقصیر راننده یا عابر فوت کند بر طبق ماده ۷۱۴ قانون مذکور، مرتکب به ۶ ماه تا ۳ سال حبس محکوم خواهد شد و اگر در این جا مرتکب فرار کند قاضی مکلف است که حداقل به ۲ سال حبس تعزیری علاوه بر پرداخت دیه حکم صادر کند و امکان وجود تخفیف نیز وجود ندارد.

تعداد گام ها 1


مدارک مورد نیاز

-----

در قانون برای فرار از صحنه ی جرم آمده است که طبق ماده ۷۱۹: هرگاه مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی و یا استمداد از مأمورین انتظامی از این کار خودداری کند و یا به منظور فرار از تعقیب محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند حسب مورد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در مواد (۷۱۴) و (۷۱۵) و (۷۱۶) محکوم خواهد شد. دادگاه نمی تواند در مورداین ماده اعمال کیفیت مخففه نماید. برای کمک به روشن تر شدن این ماده،در ذیل به مواد مذکور در ماده فوق اشاره می کنیم.

ماده ۷۱۴ :هرگاه بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده (اعم از وسایط نقلیه زمینی یا آبی یا هوایی ) یا متصدی وسیله موتوری منتهی به قتل غیر عمدی شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه ازناحیه اولیای دم محکوم می شود.

ماده ۷۱۵: هرگاه یکی از جهات مذکور در ماده (۷۱۴) موجب مرض جسمی یا دماغی که غیرقابل علاج باشد و یا از بین رفتن یکی از حواس یا از کار افتادن عضوی از اعضای بدن که یکی از وظایف ضروری زندگی انسان را انجام می دهد یا تغییر شکل دایمی عضو یا صورت شخص یا سقط جنینی شود مرتکب به حبس از دو ماه تا یک سال و به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه مصدوم محکوم می شود.

ماده ۷۱۶: هرگاه یکی از جهات مذکور در ماده (۷۱۴) موجب صدمه بدنی شود که باعث نقصان یا ضعف دایم یکی از منافع یا یکی از اعضای بدن شود و یا باعث از بین رفتن قسمتی از عضو مصدوم گردد، بدون آنکه عضو از کار بیافتد یا باعث وضع حمل زن قبل از موعد طبیعی شود مرتکب به حبس از دو ماه تا شش ماه و پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه مصدوم محکوم خواهد شد.