مزاحمت تلفنی،مصادیق و شرایط احراز آن - بخش دوم همراه با نمونه شکایتنامه

در این پست میخواهیم به بیان این مطلب بپردازیم که در صورت تحقق جرم مزاحمت تلفنی ، به کدام مرجع برای شکایت بایستی رجوع کنیم


مزاحمت تلفنی،مصادیق و شرایط احراز آن - بخش دوم همراه با نمونه شکایتنامه

در پست قبل به بیان تعاریفی از جرم مزاحمت تلفنی پرداختیم و دانستیم که مفهوم مزاحمت تلفنی چیست و مصادیق آن به چه صورت است و همین طور قانون گذار چه مجازاتی را برای مرتکب آن در نظر گرفته است.در این پست میخواهیم به بیان این مطلب بپردازیم که در صورت تحقق جرم مزاحمت تلفنی ، به کدام مرجع برای شکایت بایستی رجوع کنیم .

لازم به ذکر است که جرم مزاحمت تلفنی،جرم مطلق به شمار می آیدو مقید به نتیجه خاص نیست، بنابراین وجود سوء نیت خاص لازم نیست بلکه مرتکب باید دارای سوء نیت عام باشد.

به کدام مرجع برای رسیدگی رجوع شود؟

موضوع مزاحمت تلفنی ،موضوعی است که علاوه بر امکان پیگیری از سوی شرکت مخابرات، از طریق دادسرا و در قالب شکایت کیفری نیز قابل پیگیری است.
برای این اقدام، کافی است به دادسرای محل سکونت یا کار خود یعنی جایی که مزاحمت در آنجا رخ داده است، مراجعه کنید. داشتن نامه ای از مخابرات نیز می تواند باعث سرعت در کار شود
در این مرحله می توانید روی یک برگه کاغذ شکایت خود را مطرح می کنید. عنوان مجرمانه این شکایت نیز چنین است: ایجاد مزاحمت تلفنی از طریق ارسال پیامک یا تلفن
همچنین در صورتی که توهین شدیدی صورت گرفته باشد، شاکی می تواند تقاضای اعاده حیثیت را نیز مطرح کند.

ممکن است طرف مقابل نامشخص باشد که در چنین حالتی در بخش مربوط به متشاکی نوشته می شود: نامشخص
بعد از این مرحله، با ارجاع شکایت به یکی از شعبه های دادیاری یا بازپرسی، با نامه ای که دادگاه خطاب به کلانتری برای تکمیل تحقیقات می نویسد، کلانتری از مخابرات در خصوص این شماره تلفن استعلام و تقاضای پرینت مکالمات تلفنی را عنوان می کند.
ممکن است این استعلام به طور مستقیم از سوی دادگاه خطاب به مخابرات ارسال شود اما بخش اولیه کار در این مرحله شناسایی مزاحم است.
این نامه ها نیز برای بخش حقوقی شرکت مخابرات ارسال می شود. در این بخش ردیابی مربوط به خط و گوشی تلفن عادی و همراه قابل انجام است و حتی مخابرات می تواند گوشی تلفن همراهی که از آن تماس گرفته شده است را ردیابی و این مساله را مشخص کند که آخرین بار، چه زمانی و چگونه از آن استفاده شده و چه سیمکارتی در آن فعال بوده است؟
پس از این مرحله و مشخص شدن شماره تماس، از سوی دادسرا برای آن نشانی و صاحب خط تلفن اخطاریه ارسال می شود و دادسرا وی را احضار و از او تحقیق می کند. اگر فردی در مرحله اول در دادسرا یا کلانتری حاضر نشود، برای بار دوم نیز برای او اخطاریه ارسال می شود و در نهایت با عدم حضور وی، برای بار سوم در صورتی که دادستان دلایل جرم را قوی تشخیص دهد، برای او حکم جلب صادر می شود.

مزاحمت تلفنی،مصادیق و شرایط احراز آن - بخش دوم همراه با نمونه شکایتنامه


در مرحله بازپرسی، اگر فرد مزاحم این مساله را بپذیرد، پرونده با صدور کیفرخواست برای صدور رای به دادگاه فرستاده می شود. البته ممکن است مزاحم در طول مراحل بازجویی عنوان کند که استعلام را قبول ندارد.
در این مرحله تا زمان اقرار، بازجویی ادامه می یابد و در صورتی که دلایل کافی وجود داشته باشد، با اخذ قرار مناسب، پرونده مراحل بعدی خود را طی می کند.

در اینجا لازم به ذکر است که یکی از روش های شایع در پیگیری مزاحمت تلفنی ضبط صداست.صدای ضبط شده در رسیدگی به یک پرونده جزو امارات محسوب می شود و ممکن است قاضی یا دادیار یا بازپرس این اماره را مورد پذیرش قرار ندهند چرا که با توجه به پیش رفت تکنولوژی ممکن است صدا را تغییر داده و علیه یک فرد اقدام نمایند.

نمونه شکواییه مزاحمت تلفنی:

با سلام

احتراماً به استحضار می رساند:

اینجانب مالک خط تلفن به شماره ........... می باشم که مشتکی عنه از طریق شماره های ..................... . از تاریخ ................. .. به مدت ................ با بنده تماس گرفته و ایجاد مزاحمت کرده است. اینجانب بارها از ایشان تقاضا کرده ام که دیگر مزاحم نشوند، اما ایشان همچنان به مزاحمت های خود ادامه می دهند و علاوه بر تماس های تلفنی، پیامک های غیراخلاقی نیز ارسال می نمایند که موجب سلب آسایش بنده شده اند. لازم به ذکر است که با درخواست اینجانب در تاریخ ................. اخطاری از سمت شرکت مخابرات برای ایشان ارسال شد که این اقدام نیز بی فایده بوده است. لذا با توجه به ادله اینجانب که شامل لیست تماس ها و پیامک ها و .............. می باشد و با استناد به ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی تعزیرات، تعقیب و مجازات ایشان را استدعا دارم. همچنین با توجه به خسارت های وارده به اینجانب که به مبلغ ............................ است، بدواً صدور و اجرای فوری تامین خواسته را تقاضا دارم.




نظرات کاربران